Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 23 januari

BERGEN OP ZOOM, 23 januari 2007

Bekeuringen tijdens snelheidscontroles

STEENBERGEN: Het Verkeershandhavingsteam van de politie controleerde op maandag 22 januari op snelheid aan de Dinteloordseweg. Tussen 08.00 uur en 15.30 uur zijn 2806 passanten gecontroleerd. Er zijn 56 overtredingen geconstateerd. Deze bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring in de bus. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u, terwijl op deze trajecten een maximum snelheid van 80 km/u geldt.

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag tussen 11.45 uur en 13.45 uur een snelheidscontrole aan de Burgemeester Schneiderlaan. Van de 869 passanten waren er 65 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

ROOSENDAAL: Ook op de Van Beethovenlaan is tussen 14.00 uur en 16.00 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 871 passanten waren er 181 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid is 93 km/u. Hier geldt een maximum van 50 km/u.
Reden voor deze controle is het grote aantal snelheidsovertredingen en het verhoogde aantal aanrijdingen.

Politie houdt verdachte van oplichting aan

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagmiddag een 29-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor oplichting. De man probeerde aan de Van Dedemstraat een 63-jarige vrouw bij haar woning geld af te troggelen met een smoes. Op dat moment kwam de politie langsrijden. Zij spraken de man aan en hielden hem aan. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de man in verband kan worden gebracht met andere oplichtingszaken.

Verdachte aangehouden na ontmanteling hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagavond een 72-jarige man uit Bergen op Zoom aan in zijn woning aan het Pioenveld. De politie kreeg een anonieme melding dat in de woning een kwekerij zou zitten. In de woning trof men in twee ruimten in totaal bijna 220 planten aan. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf werd in kennis gesteld. Een medewerker kwam ter plaatse en constateerde dat er sprake was van stroomdiefstal. De stroom is afgesloten en zal enkel na betaling van een boete en naheffing weer worden aangesloten. De verdachte is verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vier verdachten aangehouden na bedreiging en aanrijding

DINTELOORD: De politie kreeg op maandag omstreeks 22.00 uur melding dat er een auto ondersteboven in de sloot zou liggen. Op het eerste gezicht leek het om een eenzijdig ongeval te gaan, waarbij de auto een boom omver had gereden.
Al snel bleek uit getuigenverklaringen en van de inzittenden dat er een ongeval had plaatsgevonden waarbij nog een voertuig betrokken was. Een 17-jarige man uit Dinteloord vertelde dat hij met de inzittenden van de eerstgenoemde auto handelde in softdrugs. De 17-jarige jongen werd tijdens de deal onder bedreiging van een mes gedwongen uit de auto te stappen. De auto reed weg en de bestuurder van de andere betrokken auto, een vriend van de aangever, reed achter de auto aan. Hij raakte hierbij de voorste auto, waardoor deze de boom en een schuur raakte. Hierdoor ontstond forse schade en raakte de inzittenden gewond. De bestuurder van de achterste auto is vervolgens weggereden. De politie hield in verband met het gebeurde vier personen aan. Twee 18-jarige mannen uit Bergen op Zoom en een 17-jarige man uit Dinteloord zijn aangehouden in verband met bedreiging. Zij werden even na middernacht aangehouden in het Lievensberg Ziekenhuis, waar zij werden behandeld aan o..a. gezichtsverwondingen, een gebroken pols en pijn in de rug als gevolg van het ongeval. De drie zijn in verzekering gesteld.
Een 24-jarige man uit Dinteloord is op dinsdagmiddag op het politiebureau aangehouden, als bestuurder van de achterste auto, voor poging tot doodslag en doorrijden na een ongeval. Van de 17-jarige man uit Dinteloord is aangifte opgenomen van bedreiging.
De politie onderzoekt verder welk aandeel de verdachte in de zaak hebben. Technisch rechercheurs zijn onder andere doende met onderzoek in en aan de voertuigen.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie nam op dinsdagmiddag aangifte op van mishandeling. Een 18-jarige man uit Bergen op Zoom was op zondag omstreeks 03.45 uur in een eetgelegenheid aan de Kremerstraat. Hij was met een aantal vrienden die een gesprek aanknoopten met een groepje andere bezoekers van de gelegenheid. Het gesprek nam een negatieve wending en er ontstond een woordenwisseling. Als gevolg hiervan mishandelde een vrouw de man door hem aan zijn haar te trekken. Ook bedreigde zij de aangever. De aangever werd uiteindelijk ook mishandeld door een onbekende man. Hij werd door hem in het gezicht geslagen en hield hier verwondingen aan over.

Auteur: Inge Rijgersberg