Unicef



Nauwere samenwerking Unicef en Raad van Europa 23 januari 2007, Straatsburg/Genève - Unicef en de Raad van Europa hebben vandaag een overeenkomst getekend, waarin is vastgelegd dat ze nauwer gaan samenwerken om zo de best mogelijke resultaten voor kinderen te behalen.

Tijdens een debat van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa, pleitte Unicef-directeur Ann M. Veneman voor maximale betrokkenheid om kinderen te beschermen tegen misbruik, geweld en uitbuiting.

Daarbij benadrukte ze het leiderschap van de Raad op het gebied van kinderzaken, en diens plicht een positieve verandering voor kinderen teweeg te brengen.

"Voor ons is de Raad van Europa er om de wettelijke standaarden op het gebied van geweldpreventie te verhogen en toezicht te houden op de geboekte vooruitgang in de lidstaten", zei Ann M. Veneman. "De wettelijke verantwoordelijkheid ligt bij de staat, maar iedereen in de maatschappij is verantwoordelijk voor het veroordelen en voorkomen van geweld tegen kinderen."

Verder zal het partnerschap de samenwerking tussen Unicef en de Raad van Europa versterken bij het formuleren van strategieën, research, analyses, gegevensverzameling en beleidsontwikkeling.