Politie Gelderland-Zuid

Drie man vast in onderzoek overval vrije markt

Wamel, 23-01-2007 o In het rechercheonderzoek dat werd opgestart naar aanleiding van een gewapende overval op de vrije markt in Wamel op woensdag 27 december vorig jaar zitten drie verdachten vast. Die woensdagmiddag werden een standhouder en zijn vrouw door een onbekende man met een mes bedreigd. Hij greep een tas uit de handen van de vrouw en rende weg om vervolgens in een gereed staande auto te stappen. De bestuurder reed met hoge snelheid weg. Een uitgebreid onderzoek volgde.

Diverse politieagenten keken in de omgeving uit naar de vluchtauto, zoals die door getuigen werd omschreven. Na een melding zocht de politie alle parkeerplaatsen af op de Hennepe in Tiel. De auto werd inderdaad aangetroffen, van de twee inzittenden ontbrak echter ieder spoor, ondanks een zoekactie en een gehouden buurtonderzoek. De auto werd meteen in beslag genomen voor sporenonderzoek door de Technische Recherche. In de auto vonden de agenten diverse goederen, waaronder een mes, die voor verder onderzoek werden veiliggesteld. Inmiddels heeft de eigenaresse van de auto zich op het politiebureau in Culemborg gemeld voor een aangifte van verduistering van haar voertuig.

Drie aanhoudingen

In het onderzoek nam de politie diverse getuigenverklaringen op. Het overvallen echtpaar heeft aangifte gedaan van bedreiging met geweld. Het onderzoek leidde vervolgens tot de aanhouding begin januari van een 26-jarige inwoner van Culemborg. Medio januari konden nog twee verdachten worden aangehouden, mannen van 20 jaar afkomstig uit Bussum en Almere. De 26-jarige heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd voor zijn deel van de overval. De raadkamer van de rechtbank heeft de gevangenhouding van de 26-jarige verdachte bevolen. De twee 20-jarigen zijn in bewaring gesteld. De raadkamer beslist aanstaande donderdag over verlenging van het voorarrest.

In het onderzoek heeft de Districtsrecherche van Tweestromenland samengewerkt met de teams Culemborg en Tiel. Dossier wordt opgemaakt en verstuurd aan het Openbaar Ministerie.
(08)