Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Fietser gewond na bijna-botsing               |
Een 53-jarige fietser uit Deventer is op maandag (22/01) gewond geraakt toen hij op de Korianderstraat bijna in botsing kwam met een 45-jarige automobiliste uit Apeldoorn. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn fiets raakte beschadigd.

De melding van het incident kwam kort voor acht uur 's ochtends bij de politie binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste een uitrit verliet en daarna meteen naar links stuurde om de parkeerplaats van het Korianderplein op te rijden. Ze stond schuin op de weg toen de fietser haar tegemoet kwam. De fietser remde om een aanrijding te voorkomen, sloeg daarbij over het stuur van zijn fiets heen en kwam op de rijbaan terecht. Het slachtoffer is met gekneusde ribben per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon na behandeling weer naar huis. Zijn fiets raakte als gevolg van de val beschadigd.

|     |Uddel - Autokrakers gepakt                                |
Dankzij een alerte buurtbewoner heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag (23/01) op de Van Waalswijkweg in Uddel twee mannen uit Litouwen (25 en 29 jaar) aangehouden, op verdenking van het plegen van autokraken. Nog niet alle benadeelden hebben aangifte gedaan. In de auto van het tweetal trof de politie een aantal goederen die in beslag genomen zijn. De mannen zijn in verband met het politieonderzoek ingesloten.

De politie kwam het tweetal op het spoor na een melding van een alerte buurtbewoner, zo rond half drie 's nachts. Hij gaf de politie direct bruikbare informatie, waarop agenten korte tijd later het tweetal in hun auto konden aanhouden. Bij de aanhouding werd naast inbrekerswerktuigen ook een autoradio en een navigatiesysteem aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen. De autoradio en het navigatiesysteem zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Beide verdachten moeten nog nader worden verhoord en zijn in verband hiermee ingesloten. Bij de politie zijn alle benadeelde(n) op dit moment nog niet bekend. Zij roept hen op om aangifte te doen, zodat de zaak correct kan worden afgehandeld en mogelijk ontvreemde goederen kunnen worden teruggegeven. Ook eventuele getuigen of anderen die iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Inbraak in bedrijf                            |
Een 47-jarige inwoner uit Apeldoorn heeft op maandag (22/01) aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Deventerstraat. De inbraak heeft afgelopen weekend plaatsgevonden. Hierbij zijn een aantal computerkasten en flatscreens weggenomen. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De inbraak heeft tussen vrijdagavond 20.00 uur en maandagochtend 08.00 uur plaatsgevonden. Men kon het bedrijfspand binnenkomen door een ruit te forceren. Eenmaal binnen heeft men een drietal computerkasten en vijf flatscreens weten weg te nemen. De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld en verzoekt eventuele getuigen of mensen die andere informatie hierover hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Medewerkers betrappen winkeldief              |
Medewerkers van een winkel aan het Operaplein hebben op maandag (22/01) een 48-jarige inwoner uit Apeldoorn betrapt toen hij een pakje shag meenam zonder te betalen. De man is aan de politie overgedragen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De man bevond zich in de winkel toen hij omstreeks 13.15 uur de winkel wilde verlaten zonder eerst een pakje shag af te rekenen. Medewerkers van de winkel hielden de man aan waarop de politie werd ingelicht. De man werd aan agenten overgedragen en overgebracht naar het politiebureau. De man heeft een verklaring afgelegd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Hennepkwekerij ontmanteld                     |
De politie heeft maandagavond (22/01) in een woning aan de Lange Grafte een hennepkwekerij aangetroffen. De planten zijn in beslaggenomen en vernietigd. De 25-jarige bewoner van de woning is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Agenten besloten na een melding over wateroverlast in een woning samen met de brandweer een kijkje te gaan nemen. Daar troffen ze op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij met 200 hennepplanten aan. In een ruimte op de eerste verdieping werden 250 uitgedroogde hennepplanten aangetroffen. De stroom bleek niet illegaal te zijn afgetapt. De kwekerij is ontmanteld; de planten zijn in beslag genomen en werden ter plaatse vernietigd. De bewoner van de woning werd voor verhoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een verklaring heeft afgelegd. De man blijft voor nader onderzoek ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --