Ingezonden persbericht


Persbericht
23 januari 2007

Larissa Vendrig winnaar Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2006

Tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht is gisteravond de winnaar bekend gemaakt van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs. Larissa Vendrig van Restaurant De Burgemeester in Linschoten, dat is aangesloten bij Jeunes Restaurateurs d'Europe, mag zich het komende jaar 'Gastvrouw van het jaar 2006' noemen. Arnold Krikken van Châteauhotel en -restaurant de Havixhorst in De Schiphorst en Mike Dooms van restaurant de Kromme Watergang in Hoofdplaat eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. De prijs is in het leven geroepen om het gastheerschap, met de nodige vakkennis, vriendelijkheid en enthousiasme die voor deze professie onontbeerlijk zijn, meer in de schijnwerpers te zetten.

Chateau de Bagnolet
Het winnen van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs betekent niet alleen de eervolle benoeming en de titel 'Gastvrouw van het jaar 2006', maar ook een beeld van kunstenaar Lou Thissen én een stage op Chateau de Bagnolet in Frankrijk waar Hennessy is gevestigd. Maurice Richard Hennessy, erfgenaam van het beroemde Franse cognachuis, kwam speciaal naar Nederland om de prijs uit te reiken. Gastvrouw Larissa is sinds 6 jaar werkzaam in de horeca en zet zich voor 100% in om het haar gasten naar de zin te maken. Ze is erg blij met haar benoeming als Gastvrouw van het jaar en wil deze tijd dan ook gaan gebruiken om haar kwaliteiten naar een nog hoger niveau te brengen.

Alle zeven finalisten geprezen
Alle restaurants die aangesloten zijn bij de zeven onderstaande samenwerkingsverbanden kunnen deelnemen aan de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs. Deze prestigieuze samenwerkingsverbanden vormen tezamen de Gastronomische 7. Hierbij een overzicht van de finalisten, die door de jury allen geprezen werden: Alliance Gastronomique Néerlandaise: Luuk Egelmeer van Restaurant Wollerich te Sint-Oedenrode; Chateaux et Résidences Gastronomiques: Arnold Krikken van Restaurant de Havixhorst te De Schiphorst; Fine Eastern Restaurants: Chou Ya- Ching van Restaurant Lotus-Sakura te Heerenveen; Jeune Restaurateurs d'Europe: Larissa Vendrig van Restaurant De Burgemeester te Linschoten; Les Patrons Cuisiniers: Mike Dooms van Restaurant De Kromme Watergang te Hoofdplaat; Relais du Centre: Kit Yee-Man van Restaurant Engelbertha Hoeve te Leiden; Selected Indonesian Restaurants: Alice Pan van Restaurant Tempo Doeloe te Amsterdam.

Voor meer informatie: zie www.ahgp.nl