Verzamelpersbericht dinsdag

Den Bosch, 23-01-2007

Bosschenaar aangehouden voor vernieling auto

Den Bosch De politie heeft maandagmiddag een 45-jarige Bosschenaar op de Smaragd aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op genoemde locatie de auto van een 45-jarige vrouw uit Den Bosch te hebben vernield. De twee waren bekenden van elkaar en kregen onenigheid, waarna de man haar auto met een stok vernielde en de achterruit insloeg. Ook zou hij de vrouw bedreigd hebben. De verdachte is maandagavond na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval letsel

Den Bosch Een 21-jarige voetgangster uit Den Bosch is dinsdagmorgen op de Maaspoortweg gewond geraakt toen zij bij het oversteken werd aangereden door een vrachtwagen. De politie stelde ter plekke een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. De 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Bosch werd aangehouden. Hij had vermoedelijk een rood verkeerslicht genegeerd omdat hij even niet oplette. De overstekende vrouw zag hij over het hoofd. De politie heeft de tachograafschijf van de vrachtwagen inbeslaggenomen voor nader onderzoek. De chauffeur is na verhoor in vrijheid gesteld. De gewonde vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto-inbreker aangehouden

Den Bosch De politie heeft maandagmorgen op het politiebureau aan de Vogelstraat een 24-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van auto-inbraak, gepleegd op vrijdagmorgen 12 januari op de Copernicuslaan in Den Bosch. De 39-jarige eigenaar uit Berlicum deed hiervan aangifte bij de politie. Zijn portierruit werd vernield en uit de auto werd een navigatiesysteem weggenomen. De politie stelde een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding van de 24-jarige verdachte. Hij is inverzekeringgesteld.

Jongeman met gestolen brommer aangehouden

Den Bosch De politie heeft dinsdagmiddag bij een verkeerscontrole op de Gerard Doustraat een 16-jarige Bosschenaar aangehouden. De Bosschenaar reed op een gestolen bromfiets en wordt verdacht van diefstal, dan wel heling. De bromfiets bleek maandagavond (22 januari) gestolen te zijn van het Leonardo da Vinciplein. De politie onderzoekt de zaak en heeft de verdachte ingesloten voor verhoor. Hij krijgt tevens proces-verbaal voor het rijden zonder helm en geldig certificaat. De rechtmatige eigenaar van de bromfiets zal door de politie in kennis worden gesteld.

Huiselijk geweld

Vught De politie heeft dinsdagmorgen een 33-jarige man in zijn woning in Vught aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 28-jarige ex-vrouw bedreigd en mishandeld hebben. De man is ingesloten voor verhoor.

Getuigenoproep aanranding

Boxtel De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding van een 54-jarige vrouw uit Boxtel. De aanranding vond plaats op Hoogheem, op zondagavond 1 oktober omstreeks 20:00 uur. Het slachtoffer werd vlak na de aanranding aangesproken door een (jonge)man op de fiets. De man was getuige van de aanranding en vroeg aan de vrouw of ze aangifte wenste te doen. Ook bood hij aan om iemand voor haar te waarschuwen.

De politie verzoekt deze getuige (en mogelijk andere getuigen) om zich te melden. Dit kan telefonisch via het nummer 0900-8844. Laat u vervolgens doorverbinden met de afdeling Zeden in Boxtel, die de zaak onderzoekt.

Nijmeegse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Grave - De politie heeft maandagmiddag in haar woning in Nijmegen een 39-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van winkeldiefstal, gepleegd op 31 oktober in een winkel aan de Arnoud van Gelderweg te Grave. Daar zou de vrouw elf truien hebben weggenomen, waarna zij ervandoor ging. De politie stelde een onderzoek in en heeft de vrouw maandagmiddag aangehouden. Zij is inverzekeringgesteld. De gestolen truien hadden een gezamenlijke waarde van 879,30 euro.

Oplichter aangehouden

Cuijk De politie heeft maandagmiddag een 24-jarige man uit Cuijk aangehouden voor oplichting.

De man adverteerde regionaal als rij-instructeur. Hij gaf gedupeerden een proefles, waarna hij de mensen onder druk zette om een reeks autorijlessen vooruit te betalen. Na betaling kwam de instructeur niet meer opdagen.

De politie startte op 29 november een onderzoek naar de praktijken van deze oplichter, toen een 22-jarige gedupeerde uit Cuijk hiervan aangifte deed. Inmiddels hebben diverse benadeelden aangifte gedaan. Deze mensen werden voor 400 euro tot 1200 euro opgelicht. Het onderzoek heeft geresulteerd in de aanhouding van de verdachte, die maandagmiddag in verzekering is gesteld.

Bent u ook slachtoffer van de oplichtingpraktijken van deze rij-instructeur, neem dan contact op met de politie in Cuijk voor het doen van aangifte en bel 0900-8844.