Time : 18:10:24
Date : 23 January 2007
Sender Name: SITA Vlaanderen/Brussel

SITA is de Vlaamse marktleider van recycling van incontentie- en luierafval!

SITA is marktleider in het inzamelen en verwerken van incontentie- en luierafval!

SITA biedt steeds innovatieve oplossingen voor de vermindering van de afvalberg. SITA is reeds een pro-actieve speler op het gebied van de inzameling en de recyclage van het incontinentie- en luierafval.

SITA is de belangrijkste speler als het op het inzamelen en recycleren van incontentie- en luierafval aankomt. SITA is al enkele jaren actief in het aanbieden van selectief ophalen en verwerken van het incontinentie- en luierafval. Jaarlijks halen we in Vlaanderen tussen de 3000 en 4000 ton luiers op. SITA collecteert en verwerkt het luierafval rechtstreeks bij12 gemeenten van de 27 gemeenten die mee doen aan het OVAM project. Bij 12 andere gemeenten zorgt de organisatie voor de verwerking (recycling) en de intercommunale zelf voor de inzameling huis-aan-huis. De overige 3 gemeenten worden bediend door andere inzamelaars. Het grootste aandeel van het luierafval haalt SITA dus op in opdracht van de overheid. Het overige volume komt via rechtstreekse klanten uit de gezondheidszorg zoals rusthuizen en kinderdagverblijven.

SITA werkt voor de verwerking samen met Knowaste die een patent hebben op de recycling van incontentie- en luierafval. Per ton luierafval dat wordt gerecycleerd, bespaart men 8770 liter water of blijven 35 bomen per uur staan! De teruggewonnen materialen worden opnieuw gebruikt in de papier- en kunststofindustrie en dat betekent winst voor ons milieu!

SITA kan dan ook alleen maar tevreden zijn met het voorstel dat het Vlaams parlementslid Hilde Crevits heeft ingediend. Zo krijgt SITA erkenning voor haar inspanningen om het milieu zo beperkt mogelijk te belasten.

Perscontact:
Katrien Denef,
Manager Communicatie & PR SITA Nederland, Vlaanderen & Brussel 0032/473 95 13 75
Katrien.denef@sita.be