Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Autokrakers aangehouden

Uddel, 23-01-2007 * Dankzij een alerte buurtbewoner heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag (23/01) op de Van Waalswijkweg in Uddel twee mannen uit Litouwen (25 en 29 jaar) aangehouden, op verdenking van het plegen van autokraken. Nog niet alle benadeelden hebben aangifte gedaan. In de auto van het tweetal trof de politie een aantal goederen die in beslag genomen zijn. De mannen zijn in verband met het politieonderzoek ingesloten.

De politie kwam het tweetal op het spoor na een melding van een alerte buurtbewoner, zo rond half drie ?s nachts. Hij gaf de politie direct bruikbare informatie, waarop agenten korte tijd later het tweetal in hun auto konden aanhouden. Bij de aanhouding werd naast inbrekerswerktuigen ook een autoradio en een navigatiesysteem aangetroffen. Alle spullen zijn in beslag genomen. De autoradio en het navigatiesysteem zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig. Beide verdachten moeten nog nader worden verhoord en zijn in verband hiermee ingesloten.

Bij de politie zijn alle benadeelde(n) op dit moment nog niet bekend. Zij roept hen op om aangifte te doen, zodat de zaak correct kan worden afgehandeld en mogelijk ontvreemde goederen kunnen worden teruggegeven. Ook eventuele getuigen of anderen die iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hebben, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.