Gemeente Wijk bij Duurstede

Bijeenkomst over plannen onderwijs-en sportgebouw in De Geer dinsdag 23 januari

Dinsdag 23 januari aanstaande wordt een informatieavond gehouden over de plannen van het college met betrekking tot een onderwijs- en sportgebouw in De Geer. Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Gebouw voor onderwijs en sport
Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld een gebouw voor onderwijs en sport te ontwikkelen in de wijk De Geer, naast garage Beijer. In het gebouw komen:

· het Revius Lyceum;

· binnensportaccommodatie voor meerdere doelgroepen;
· een turnhal voor Gymnastiek & Turnvereniging Levitas;
· Sport & Health Club Energy (fysio fitness en specifieke fitness groepstrainingen).
Ontwerpen voor het gebouw zijn er nog niet, wel zijn er massastudies voor verschillende locaties gemaakt. Deze massastudies geven aan of wat de gemeenteraad en het college willen (een multifunctioneel gebouw voor het voortgezet onderwijs) op een bepaalde locatie past. De massastudies kunt u vinden op de gemeentelijke website www.wijkbijduurstede.nl onder Projecten>Revius. Het college van b. en w. en de deelnemende partijen zijn van mening dat de locatie bij garage Beijer prima geschikt is voor het gebouw.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met het verwerven en ontwikkelen van de genoemde locatie in De Geer voor het onderwijs- en sportgebouw. Wanneer de gemeenteraad hierover een besluit neemt is nog niet bekend.

Op 23 januari informeert het college u over het hoe en waarom van het onderwijs- en sportgebouw.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB