Politie Gelderland-Midden

Camerabeelden gewapende overval in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 22-1-2007 13:43:59

Arnhem - De politie toont dinsdag 23 januari in de uitzending van Opsporing Verzocht camerabeelden van de gewapende overval op tankstation Q8 aan de Hommelseweg in Arnhem. Daarnaast wordt een reconstructie uitgezonden van zowel de overval op het tankstation als op de videotheek aan het Graaf Ottoplein. De Arnhemse recherche sluit niet uit dat bij beide overvallen sprake is van dezelfde dader en zoekt getuigen. De uitzending is op dinsdag 23 januari (+ 21.50 uur / Ned.1).

De gewapende overval op de videotheek aan het Graaf Ottoplein vond plaats op woensdagavond 6 december rond de klok van 21.00 uur. Twee nog onbekende mannen kwamen rond die tijd de zaak binnen, waarbij één van hen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand hield. De winkelbediende werd hiermee bedreigd en gedwongen tot afgifte van geld uit de kassa. De twee overvallers zijn te voet vermoedelijk via de St. Antonielaan vertrokken.

Ruim een week later, op vrijdagavond 15 december, werd een medewerkster van het tankstation Q8, gelegen op de hoek van de Hommelseweg en de Dalweg, overvallen. Een gewapende man kwam omstreeks 20.00 uur bij de benzinepomp binnen lopen. Ook hier werd direct gedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man ging er met enkele tientjes vandoor.

De wijze waarop beide overvallen zijn gepleegd toont overeenkomsten. Zowel het signalement van de eerste overvaller, als de uiterlijke kenmerken van het wapen, als de wijze waarop hij de overval pleegt vertonen opvallend veel overeenkomsten.

Signalementen
De signalementen van de overvallers zijn volgens de slachtoffers als volgt:

Overvaller 1 (de man met het wapen, die mogelijk beide overvallen gepleegd heeft):
een jonge man, +/- 20 jaar oud, ongeveer 1.70 lang, blanke of lichtgetinte huidskleur normaal postuur. Bij de overval op het tankstation droeg de man vermoedelijk donkere regenkleding, dat was opvallend omdat het die avond niet regende. Verder droeg hij een petje met een lichte klep met daarop strepen. Over de pet droeg hij een donkere capuchon. Verder had hij een sjaal voor zijn gezicht en droeg hij een zonnebril. Bij de overval op de videotheek, droeg de eerste overvaller een trui of jas met capuchon en een sjaal voor zijn gezicht.

Overvaller 2 (was vermoedelijk alleen actief bij de overval op de videotheek):
Deze jongen/man is vermoedelijk jonger dan de eerste overvaller. Hij heeft mogelijk een getinte huidskleur, is ongeveer 1.65 lang en heeft een tenger postuur. Hij droeg een donkere trui of jas met capuchon en een donkere sjaal voor zijn gezicht.

Getuigen gezocht
Personen en in het bijzonder bewoners van de wijken Sonsbeekkwartier, Klarendal en Sint Marten, die meer informatie hebben over deze overvallen, over de daders of anderszins, worden verzocht contact op te nemen met de Arnhemse recherche. U kunt uw tip doorgeven via telefoonnummer 0900-8844 of via e-mail
RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl.

voor nadere informatie:
Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie district Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
026 352 4315

---