Politie Twente

Aanrijding met letsel

Enschede

Op de kruising Auke Vleerstraat met de Twekkeler-Es in Enschede heeft maandag 22 januari omstreeks 08.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelauto en een fietsster. Een 27-jarige vrouw uit Oosterhout fietste op de Auke Vleerstraat in Enschede. Toen zij het kruispunt met de Twekkeler-Es over wilde steken verleende zij hierbij geen voorrang aan een van links komende 37-jarige automobilist uit Enschede. Beiden kwamen in hierdoor in botsing. De politie heeft een ambulance ter plaatse laten komen waardoor de 27-jarige met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. (07-009904)

Jeugd mishandelt twee honden

Haaksbergen

Bij de bergingsvijver aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen zijn zaterdagavond omstreeks 20.30 uur twee honden mishandeld. Een 14- en een 12-jarig meisje uit Haaksbergen waren de honden rondom de bergingsvijver aan het uitlaten toen ze werden aangesproken door een groepje jongeren dat op het eilandje bij de brug zat. Tijdens de eerste ronde om de vijver vroeg een jongen uit de groep hoe de hond heette en aaide hem. Toen de meisjes voor de tweede keer het groepje passeerden duwde een meisje uit de groep de hond weg en gaf het vervolgens een schop. Vervolgens sloeg ze ook de kleinere hond. Het signalement van een jongen en een meisje uit het groepje zijn;

Meisje
- leeftijd tussen 16-18 jaar - rood of bruin lang haar
- lengte ongeveer 1.70 meter - smal postuur
- droeg een roze jas, spijkerbroek en sportschoenen

Jongen
- leeftijd tussen 16-18 jaar - kort blond stekelig haar - lengte ongeveer 1.70 meter - droeg zwart 'bomber' jack, sportschoenen vermoedelijk Nike en een blauwe spijkerbroek.

De politie vraagt getuigen zich te melden bij de afdeling Haaksbergen van de Politie Twente, 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-010241)

Mannen aangehouden vanwege openstaande boetes

Enschede

In Enschede zijn maandag 22 juni drie mannen aangehouden omdat zij nog boetes open hadden staan. Een 54-jarige man uit Enschede werd aan de Molenstraat aangehouden omdat hij nog een boete van 426 Euro of 6 dagen hechtenis open had staan.

Aan de Baurichter in Enschede werd omstreeks 12.00 uur een 34-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden omdat hij nog 3 boetes open had staan welke in totaal 6 dagen hechtenis inhielden.

Als laatste werd aan de Floresstraat in Enschede is een 51-jarige Enschedeer aangehouden omdat hij nog een boete van 80 euro of een 1 dag hechtenis open had staan. De drie mannen zijn allen overgebracht naar het politiebureau en daar voor het uitzitten van de straf opgesloten.

Man raakt met auto in de sloot

Delden

De politie kreeg op maandag 22 januari omstreeks 17.00 uur een melding dat er een automobilist met zijn auto op de Rondweg, de N346, in Delden ter hoogte van de Watertoren in de sloot was beland. Een 24-jarige man uit Goor reed met zijn auto op de Rondweg komende vanuit Hengelo. Tussen het viaduct en de afrit naar de Europalaan buigt de weg naar links en raakte de man met zijn voertuig van de weg. Hij reed rechts de berm in en belandde vervolgens met zijn voertuig in de sloot. 2 politieagenten zagen het gebeuren en verleenden eerste hulp en lieten vervolgens een ambulance ter plaatse komen omdat de man slecht aanspreekbaar was. Het bleek dat de man suikerziekte had en zijn bloedsuikerspiegel te laag was. Vermoedelijk is hij hierdoor de macht over het stuur kwijtgeraakt. Ambulancepersoneel bracht het bloedsuikerspiegel van de man weer op peil en bracht hem voor controle naar het ziekenhuis in Hengelo. De politie liet het voertuig van de man afslepen. (07-010306)

Fietser aangereden

Oldenzaal

Op de rotonde tussen de Oliemolenstraat en de Thorbeckestraat in Oldenzaal heeft maandag 22 januari omstreeks 16.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Een 46-jarige automobiliste uit Ootmarsum reed op de Oliemolenstraat komende uit de richting van het centrum. Toen zij de rotonde op wilde rijden zag zij een, op de rotonde van rechts komende 49-jarige fietser uit Oldenzaal over het hoofd. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De politie kwam ter plaatse en de 49-jarige fietser werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. (07-010236)

Motorrijder onder vrachtwagen

Oldenzaal

Op 22 januari is omstreeks 16.30 uur een 46-jarige motorrijder uit Bornerbroek met zijn motor onder een vrachtwagen gekomen. De motorrijder reed op de Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal in de richting van de A1. Op een van de rotondes nam de 46-jarige de binnenste rijstrook. Op de buitenste rijstrook reed een 38-jarige vrachtwagenbestuurder uit België. Op de rotonde gleed de motor door onbekende oorzaak uit. De motor en zijn bestuurder kwamen deels onder de vrachtwagen. De politie liet de motor afslepen en de motorrijder is door een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Enschede, waar hij is opgenomen met onbekend letsel. (07-010251)

Aanrijding met letsel; bestuurder doorgereden

Almelo

Op de Brugstraat in Almelo is op maandag 22 januari omstreeks 10.00 uur een 17-jarige fietsster uit Almelo aangereden door een bestuurder van een personenauto. De 17-jarige fietste op de Brugstraat komende vanuit de richting van de Sluiskade Zuidzijde en ging in de richting van het station. Op de kruising met de Henri Dunantstraat kwam vanuit die straat een automobilist vanuit de richting van de Grenzen. De automobilist zag de fietsster over het hoofd en reed haar aan. De Almelose kwam hierbij tussen het voertuig en haar fiets terecht. De automobilist reed vervolgens door. Het zou gaan om een rode Volkswagen Polo. Het slachtoffer is op eigen gelegenheid naar het politiebureau gegaan. Zij zal zich vanwege haar letsel onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie heeft de zaak in behandeling en verzoekt getuigen van het ongeval zich te melden bij de Afdeling Almelo van de Politie Twente, 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-009931)

Geweld met letsel met wapen

Vroomshoop

Op zondag 21 januari werd de politie omstreeks 20.00 uur gestuurd naar een horecagelegenheid aan de Tonnendijk in Vroomshoop alwaar buiten een man met een voorwerp in zijn gezicht gestoken zou zijn. Voor de horecagelegenheid trof de politie een 25-jarige man uit Vroomshoop en een 46-jarige man uit diezelfde plaats aan. De mannen hadden in een horecagelegenheid aan de Tonnendijk woorden gehad en de ruzie verder buiten voortgezet. Over en weer zijn er klappen uitgedeeld waarbij de 46-jarige gewond is geraakt aan zijn gezicht doordat de 25-jarige met een scherp voorwerp zijn gezicht raakte. Het slachtoffer heeft zich onder behandeling moeten stellen van een arts voor het hechten van zijn wond.

De 25-jarige is op het politiebureau aangehouden en in verzekering gesteld en zal in afwachting van een beslissing verblijven op het bureau. De beiden zijn door de politie verhoord en een onderzoek wordt ingesteld. (07-009780)