Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


ROVER wil tram op Zuidtangent traject

Vandaag is het 5 jaar geleden dat de Zuidtangent is gaan rijden. Ondanks kinderziekten in het begin en de huidige grote problemen met de niet stormbestendige daken van de fraai vormgegeven haltes, is de Zuidtangent een groot succes.
Het aantal reizigers groeit elk jaar en blijft boven verwachting toenemen. Daarom vind reizigersvereniging ROVER (afdeling Haarlem) dat het nu tijd is voor de volgende stap: een tram op het Zuidtangenttraject van Haarlem tot Schiphol.

Uit diverse buitenlandse voorbeelden blijkt dat een tram tot 25% extra reizigers trekt en zo kan helpen om de files in stad en regio te verminderen. Een tram is bovendien schoon en comfortabel en zal een aanwinst zijn voor de binnenstad van Haarlem waar nu al 25% van de winkelbezoekers per OV komt.

Nu Leiden en vorige week Groningen positief besloot over een tram, kan Haarlem niet achterblijven. Alleen met een goede bereikbaarheid per hoogwaardig vervoer kan Haarlem zijn economisch belangrijke centrumfunctie in de regio handhaven.

Gezien de zeer lange tijd die nodig is om een tram te realiseren (10 jaar?), roept ROVER statenleden en raadsleden op om vandaag een begin te maken met een tram.

Homepage van ROVER-Haarlem.
Pagina geplaatst: 23 januari 2007