een systeem van geïntegreerde communicatie via ee n 'single client'-concept
Mime-Version: 1.0

DPU Denmark kiest NEC Philips als leverancier voor een systeem van geïntegreerde communicatie via een 'single client'-concept Brussel (België), 23 januari 2007 - De Deense Pedagogische Universiteit (DPU Denmark) heeft NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) de opdracht gegeven een oplossing te leveren die real-time communicatie- en samenwerkingsfuncties integreert via Microsoft Office Communicator clients, met kalender, Outlook en uitgebreide PBX-integratie.

De oplossing zal uitgebreide aanwezigheidsinformatie bieden, naast beveiligde instant messaging en telefoonoproepen vanaf Microsoft Outlook contacten naar alle gebruikers in de organisatie, en dit via één enkele communicatie-client. Ook training ter plaatse en ondersteuning maken deel uit van het project.

Per Lindblad Johansen, IT-verantwoordelijke van DPU: "We zijn zeer onder de indruk van het duidelijke engagement van NEC Philips en van zijn expertise in de implementatie van geïntegreerde communicatieoplossingen. We zijn ervan overtuigd dat NEC Philips één van de belangrijkste leiders is op onze markt. We waren op zoek naar een leverancier die een gebruiksvriendelijke oplossing voor geïntegreerde communicatie kon aanreiken, met verregaande spraakfuncties en aanverwante diensten. Bij NEC Philips hebben we gevonden wat we zochten."

"Het verheugt ons dat DPU onze visie en ons engagement in dit domein, alsook de toegevoegde waarde die we bieden, erkent. We zijn gespecialiseerd in real-time geïntegreerde communicatie en samenwerking, met een sterke focus op Microsoft producten", aldus Edwin Diender, verantwoordelijke voor het partnership met Microsoft bij NEC Philips. "Als EMEA partner van Microsoft voor de implementatie van geïntegreerde communicatieoplossingen, vertrouwen we op de grondige kennis en de flexibiliteit van de open architectuur van Microsoft. We zijn perfect in staat om oproepbeheerfuncties op afstand alsook volledige SIP-connectiviteit en een reeks uitbreidingen met toegevoegde waarde te bieden aan Microsoft Office Communicator (desktop) clients, zoals een contactcenter- en een operatorfunctionaliteit, routing van berichten en verbeterde mobiliteit", aldus Diender.

Volgens Dag Cummings, Business Development Manager voor de Microsoft's Unified Communications Group EMEA, spelen oplossingen voor real-time communicatie en samenwerking op bedrijfsniveau een almaar belangrijkere rol voor informatieverwerkers om in contact te blijven met kritische bedrijfscontacten en sneller betere beslissingen te nemen. Cummings: "Samenwerken met leiders uit de sector als NEC Philips, zal deze ervaring alleen maar verruimen en verbeteren. De samenwerking vormt een aanvulling op onze visie over geïntegreerde communicatie, namelijk het harmoniseren van de communicatie tussen pc's, telefoontoestellen en mobiele apparatuur, zodat mensen efficiënter kunnen communiceren en samenwerken, op eender welk moment en van op eender welke locatie."

Met haar 200 onderzoekers en 400 permanente personeelsleden, is de Deense Pedagogische Universiteit de grootste van Europa in dit domein. Ze vormt één van de belangrijkste en meest productieve onderzoeksomgevingen op het gebied van didactiek en pedagogie, en voert bijna de helft van alle pedagogische onderzoeken in Denemarken uit.

Zo'n 4000 studenten volgen de verschillende programma's die de universiteit biedt. De meeste onderzoeks- en studieactiviteiten zijn ondergebracht op de campus van Emdrup, in het noordelijke deel van de hoofdstad Kopenhagen. De campus beslaat een oppervlakte van 31 800 vierkante meter. Andere onderwijsactiviteiten vinden plaats in de tweede grootste Deense stad Aarhus.

Meer informatie bij:
Birgit Roels
NEC Philips Unified Solutions NV
Tel: +32 2 525 74 40 (niet publiceren)
E-mail: birgit.roels@nec-philips.com

Over NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions is een toonaangevende leverancier van bedrijfscommunicatieoplossingen voor alle types en groottes van bedrijven. Het werd opgericht in 2006 als een joint venture van NEC Corporation en Koninklijke Philips Electronics en kan bogen op meer dan 50 jaar ervaring in de levering van bedrijfscommunicatiesystemen, applicaties, netwerken en diensten aan klanten over de hele wereld. De hoofdzetel van NEC Philips Unified Solutions is gevestigd in Hilversum (Nederland), en de onderneming staat ter beschikking van haar klanten via een wereldwijd net van verkooporganisaties, businesspartners en verkopers met toegevoegde waarde. Meer informatie is terug te vinden op: www.nec-philips.com.

Over NEC Corporation
NEC Corporation (NASDAQ: NIPNY) is een van 's werelds leidinggevende leveranciers van professionele internet-, breedband- en bedrijfsoplossingen die tegemoetkomen aan de gespecialiseerde noden van zijn gediversifieerde, wereldwijde klantenbasis. NEC biedt gepersonaliseerde oplossingen in kerndomeinen als computers, netwerking en elektronische apparatuur, via de integratie van zijn technische competenties in IT en netwerken, en het aanbieden van geavanceerde halfgeleideroplossingen door NEC Electronics Corporation. De NEC Group stelt wereldwijd meer dan 150 000 mensen tewerk. Bijkomende informatie is teug te vinden op: http://www.nec.com
Newsroom: http://www.nec.co.jp/press/en/

Over Koninklijke Philips Electronics
Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een van de grootste ondernemingen ter wereld op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en technologie en biedt producten, diensten en oplossingen aan die aansluiten bij het motto van het merk, "sense and simplicity. Philips, met hoofdkantoor in Nederland, stelt 126.000 personen tewerk in ruim 60 landen. Met een omzet van 30,4 miljard EUR in 2005 is de onderneming marktleider in medische beeldvorming, patiëntenbewakingssystemen, energiezuinige lichtoplossingen, apparaten voor persoonlijke verzorging, huishoudelijke toestellen en consumentenelektronica. Nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/newscenter Philips België realiseerde in 2005 een omzet van 1,6 miljard EUR en stelt 4.400 personen tewerk.
Voor meer informatie over Philips België: www.philips.be

Op de toekomst gerichte mededelingen
Dit bericht kan op de toekomst gerichte mededelingen bevatten met betrekking tot de financiële toestand, operationele resultaten en activiteiten van NEC en Philips en bepaalde plannen en doelstellingen van beide bedrijven met betrekking tot die punten. Door hun aard brengen op de toekomst gerichte mededelingen risico's en onzekerheden met zich mee omdat ze betrekking hebben op gebeurtenissen die afhankelijk zijn van omstandigheden die zich voordoen in de toekomst en er zijn veel factoren waardoor de werkelijke resultaten en ontwikkelingen aanzienlijk kunnen afwijken van de resultaten en ontwikkelingen zoals beschreven of geïmpliceerd door de toekomstgerichte mededelingen.

URL: http://www.nec-philips.com http://www.nec.com
http://www.philips.be