Time : 12:12:26
Date : 15 January 2007
Sender Name: LOECKX VEILINGHUIS

KUNSTWERKEN VAN LEON SPILLIAERT WORDEN GEVEILD TEN VOORDELEVAN KINDERKANKERFONDS (KKF)

Op dinsdag 23 januari wordt bij Loeckx-Veilinghuis in Gent een legaat verkocht ten voordele van het Kinderkankerfonds. Deze schenking bevat ondermeer twee ongekende topwerken van Leon Spillaert uit de beste periode van de kunstenaar: "Dijk en staketsel bij de vaargeul te Oostende" (59x73 cm) van 1909 en " Man en vrouw schuilend voor de regen onder de drie gapers te Oostende"(66x50 cm) van 1910. Typische Oostendse onderwerpen die elke collectioneur zullen bekoren.

De kunstexperten beschouwen deze tot op heden ongekende werken unaniem als zeer bijzonder en verheugen zich erover dat ze werden ontdekt. Ze behoorden tot een kunstcollectie van een West-Vlaamse zakenman, die ze na zijn dood testamentair wegschonk aan het KKF. Wie de uitzonderlijke Spilliaerttentoonstelling te Brussel heeft bezocht weet maar al te goed dat er voor deze Belgische kunstenaar nog een grote internationale waardering te wachten staat. Loeckx-Veilinghuis verkoopt af en toe legaten ten gunste van verenigingen, maar het is uitzonderlijk dat er werken van zo'n hoge kwaliteit worden aangeboden als schenking. Collectioneurs die geen directe bestemming hebben voor hun nalatenschap kunnen beslissen om hun patrimonium weg te schenken aan een goed doel. Wie dergelijke formule overweegt kan daarover informatie inwinnen bij het veilinghuis.
De verrassing bij het KKF was zeer groot wanneer de opbrengst werd geraamd op 100.000 à 150.000 euro. Wat de werken effectief (hopelijk meer) zullen opbrengen, weten ze pas na de veiling. Het Gentse KKF-team o.l.v. Dr.Benoit kan deze onverwachte financiële middelen goed gebruiken om hun onafgebroken inzet voor de kankerpatiëntjes te ondersteunen.
Er worden op deze veiling nog andere kunstwerken en antieke stukken aangeboden.
In hetzelfde legaat bevindt er zich trouwens nog een topwerk van Eugène Verboeckhoven.
Het groot hart van iedere kunstliefhebber wordt hierbij aangesproken, zodat er een belangrijk bedrag voor het Kinderkankerfonds kan gerealiseerd worden.
Meer inlichtingen op de website van het veilinghuis

www.loeckx.be
Voor meer inlichtingen
Peter Loeckx 0475 25 37 93
info@loeckx.be

URL: http://www.LOECKX.be