Ingezonden persbericht


Nr. 30
18 januari 2007

Minister Van der Hoeven heeft BibleDate bij NOT 2007

Haarlem, januari 2007 ­ Minister Maria van der Hoeven maakt tijdens de NOT kennis met BibleDate, het nieuwe project van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) voor het voortgezet onderwijs. Zij bezoekt daarvoor de BibleDate-trailer op dinsdag 23 januari a.s., de openingsdag van de NOT. Rond 13 uur wordt de minister verwacht bij ingang Oost van de Jaarbeurshal te Utrecht.

BibleDate is een vorm van edutainment voor de vakken Godsdienst en Levensbeschouwing en is bestemd voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In het programma Up to You maken zij kennis met de Bijbel en worden zij uitgedaagd om mee te doen en te kiezen. Zo ontdekken de leerlingen welke invloed de Bijbel heeft in de samenleving en het dagelijkse leven.

Up to you
Up to You bestaat uit vier programmaonderdelen. Scholieren krijgen als eerste informatie over de Bijbel en de betekenis ervan in de samenleving (de Movie). Daarna wordt hun kennis getest in de Quiz. De leerlingen kunnen kiezen in de Choice, een onderdeel waarbij via stemkastjes de klas zelf bepaalt welke bijbelse thema's er besproken gaan worden. Respect, geweld, relaties en vriendschappen zijn onderwerpen die onder meer aan bod komen. Tot slot maken de leerlingen een kort filmpje bij een van de bijbelverhalen (TV). Op de site www.BibleDate.nl is het beeldmateriaal later te bekijken.

Nederlands Bijbelgenootschap
Vanaf maart 2007 reist BibleDate ­ Up to You langs scholen in Nederland en Vlaanderen. Het project past binnen de missie van het NBG: zoveel mogelijk mensen bereiken en aanspreken met de Bijbel.

----------
Noot voor de redactie (