Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Rookvrij ontbijt kabinetsonderhandelaars

Dinsdag 23 januari
8.30 - 9.30 uur
Plein, Den Haag

Overhandiging 60.000 handtekeningen voor rookvrije horeca tijdens ontbijt Rookvrij ontbijt voor Balkenende, Bos en Rouvoet

Clean Air Nederland heeft op 23 januari een speciaal gedekte ontbijttafel klaar staan op het Plein in Den Haag voor kabinetsonderhandelaars Jan Peter Balkenende, Wouter Bos, André Rouvoet en informateur Herman Wijffels. Naast een gezond en vooral rookvrij ontbijt, krijgen ze uit handen van Jan Pompe van Clean Air Nederland zo'n 60.000 handtekeningen. Die zijn via www.cleanairnederland.nl in twee maanden tijd ingezameld als pleidooi voor rookvrije horeca. Clean Air Nederland wil graag in het nieuwe regeerakkoord de volgende regel laten opnemen: 'De horeca wordt rookvrij in 2007'. Deze actie op het Plein moet volgens Clean Air Nederland een eerste aanzet zijn voor een frisse start van het nieuwe kabinet. Naast de kabinetsonderhandelaars zijn de leden van de Tweede Kamer uitgenodigd om het ontbijt bij te wonen .Een onlangs door RTL-Nieuws verricht opinieonderzoek geeft aan dat maar liefst 65% van de horecabezoekers in Nederland een rookvrije horeca wil; 59% wil het zelfs zo snel mogelijk.

Wij willen u van harte uitnodigen hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden kan via e.dekker@bijlpr.nl. Met specifieke vragen of wensen kunt u terecht bij Theo van der Meer, telefoon 010 - 284 29 29.


Noot voor de redactie,