Universiteit Utrecht

Persbericht

Universiteit Utrecht

Hogeschool Utrecht

19 januari 2007

UU en HU openen Centrum Studiekeuze

Student krijgt studieadvies op maat

Studenten die twijfelen of ze de juiste studie hebben gekozen kunnen vanaf 23 januari terecht bij het Centrum Studiekeuze. Met dit initiatief slaan de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht de handen ineen om studenten te voorzien van onafhankelijk en professioneel studieadvies.

Het Centrum Studiekeuze, gevestigd in De Uithof, zal jaarlijks 700 eerstejaars studenten helpen die niet zeker zijn over hun studiekeuze. De hulp bestaat uit studiekeuzegesprekken, uitgebreide testen en studiekeuzeworkshops. De studenten krijgen een advies met verwijzing naar een opleiding aan de Hogeschool Utrecht, de Universiteit Utrecht of een andere instelling. Twijfelende studenten kunnen zelf het Centrum Studiekeuze benaderen. Ook mentoren en decanen kunnen studenten doorverwijzen naar het centrum.

Pilot voor scholieren

Naast studieadvies voor eigen studenten zal het Centrum Studiekeuze ook een pilot beginnen met studieadvies voor scholieren van middelbare scholen. Schooldecanen uit het netwerk van de universiteit en de hogeschool kunnen scholieren doorverwijzen die nog niet weten welke vervolgstudie ze willen gaan doen. Hiervoor zijn diverse testen ontwikkeld met een grondige nabespreking over de mogelijkheden voor die scholier.

Ieder talent telt

Deze samenwerking tussen de universiteit en de hogeschool zorgt dat 'ieder talent telt in Utrecht'. Utrecht is een onderwijsstad waar alle onderwijsinstellingen en andere partners zich inzetten voor leerlingen, scholieren en studenten zodat ze de hoogst haalbare opleiding kunnen afronden.

Opening

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van het Centrum Studiekeuze op 23 januari van 15.00 tot 17.00 uur. De opening vindt plaats in de Faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool Utrecht. Een routebeschrijving kunt u vinden op de website. Tijdens de opening vinden er in het Centrum Studiekeuze geregeld rondleidingen plaats, waarbij de mogelijkheid bestaat te spreken met studiekeuzeadviseurs.

Meer informatie

Peter van der Wilt, Perscommunicatie Universiteit Utrecht, (030) 253 3705, p.m.vanderwilt@uu.nl.