Opsporing Verzocht

Maandag 22 januari 2007 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 23 januari 2007 (+ 21.50 uur / Ned.1)

Moord Marinus Ooms in Haulerwijk
Schietpartij op Hofplein in Rotterdam
Gewapende overvallen op ANB/Amro banken in Leiden Gewapende overval tankstation en videotheek in Arnhem Dubbele moord in Den Haag
Resultaten uitzending 16 januari en eventueel opgeloste zaken

Arnhem: Gewapende overval tankstation en videotheek

Rotterdam: Schietpartij op Hofplein

In december 2006 wordt in Arnhem videotheek De Baron door 2 daders overvallen. De politie vermoedt dat 1 van hen ook verantwoordelijk is voor een overval op een Q8 tankstation, eveneens in Arnhem. Van die overval zijn bewakingsbeelden waarop de dader is te zien.

In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juli is een groepje vrienden aan het stappen in Rotterdam. Rond kwart over 4 gaan de 6 naar hun auto. Onderweg besluiten ze nog even een loempia te eten. Terwijl hij staat te wachten in de rij, wordt één jongen uit de groep, neergeschoten. Er lijkt geen aanleiding te zijn voor het incident. De 17-jarige jongen ondervindt nog dagelijks zowel de lichamelijke als de psychische gevolgen van de schietpartij.

Den Haag: Dubbele moord
Leiden: Gewapende overvallen op ANB/Amro banken

Op woensdag 19 juli 2006 komt er bij de politie een melding binnen dat er geschoten zou zijn in een huis in Den Haag. Als de politie ter plekke komt treffen ze een man en vrouw aan. Ze zijn doodgeschoten. Hun anderhalf jaar oude baby is in leven gelaten. Getuigen hebben een man het portiek uit zien lopen. Daarna stapte hij achterop een gereed staande scooter met bestuurder.

In een tijdsbestek van 5 jaar worden 4 ABN-Amro banken overvallen; 3 in Leiden en 1 in Breda. De politie sluit niet uit dat deze 4 overvallen door 1 en dezelfde dader gepleegd zijn. Een mogelijk Vlaamse dader, die tot dusverre uit handen weet te blijven van de Nederlandse politie. Opsporing Verzocht hoopt daar een eind aan te maken en toont zeer herkenbare beelden van een man.

Haulerwijk: Moord Marinus Ooms
Doetinchem: Gewapende overval

Op woensdag 11 oktober 2006 wordt het lichaam van de 51-jarige Marinus Ooms gevonden in zijn huis in Haulerwijk. Hij ligt op zijn slaapkamer en is met een mes om het leven gebracht. Het moordwapen is nog niet teruggevonden. Hij is waarschijnlijk in de nacht van zondag 8 op maandag 9 oktober om het leven gebracht. Op 17 en 31 oktober besteedde Opsporing Verzocht al aandacht aan deze zaak. De politie heeft nu nieuwe vragen.

Vrijdagochtend 24 november 2006 wordt een Lidl supermarkt in Doetinchem overvallen. Twee daders dringen het pand binnen en een derde heeft waarschijnlijk buiten op de uitkijk gestaan. Drie medewerkers worden met een vuurwapen bedreigd. Uiteindelijk worden ze vastgebonden achtergelaten en gaan de daders er met een geldbedrag vandoor.