Politie Limburg-Zuid

Mediabericht
De Gouden Tip 23 januari

Vijf zaken in de uitzending van De Gouden Tip

Venlo/Maastricht - In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 23 januari roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vijf zaken:

Zaak 1: Gewelddadige overval op een man in Venray. Op maandag 13 november 2006 werd een 57 jarige man onderweg naar huis door twee mannen van zijn fiets getrokken en in een auto geduwd. Zijn huissleutel werd hem afgenomen, waarna hij uit de auto werd gezet. Bij thuiskomst bleek dat twee onbekende mannen in zijn huis waren geweest. Uit een koffer op de slaapkamer werden enveloppen met spaargeld weggenomen. De politie beschikt over een signalement van de daders en vraagt of er kijkers zijn die de daders (her)kennen.

Zaak 2: Diefstal met geweld in Doenrade.
Op dinsdagavond 26 december 2006 werd een taxichauffeur in Doenrade met een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten. De taxichauffeur zag kans zijn beurs en koffertje te pakken en te vluchten. De dader rende het slachtoffer in eerste instantie na, maar keert al snel terug naar de taxi en gaat er met het voertuig vandoor. De taxi werd later teruggevonden in Merkelbeek. De politie is op zoek naar getuigen.

Zaak 3: Diefstal bij Waterschap in Roermond
Afgelopen maanden is diverse malen ingebroken bij "het Waterschap" in Roermond. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de daders zich op 13 oktober 2006 toegang tot het bedrijf verschaften. De politie hoopt dat er kijkers zijn die de daders (her)kennen.

Zaak 4: Overval op een ouder stel in Landgraaf.
Op nieuwjaarsdag hebben twee onbekende mannen een overval gepleegd op een woning in Landgraaf. Er wordt een groot geldbedrag buitgemaakt. Deze zaak wordt in de uitzending gereconstrueerd en de politie is op zoek naar getuigen.

Zaak 5: Bewakingsbeelden van diefstal van een offerblok in Brunssum. Op eerste kerstdag, 25 december wordt een offerblok uit de kapel van de Rozenkranskerk in Brunssum gestolen. De politie toont bewakingsbeelden en hoopt dat de daders herkend worden.

Via www.degoudentip.tv kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. Vooraf worden zij op de hoogte gebracht van de zaken die in de uitzending aan de orde komen. Ook worden zij tussentijds op de hoogte gebracht van de resultaten.

Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf 23 januari op de internetsite www.degoudentip.tv. Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie heeft over één van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politie telefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800-2552552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900-8844 (lokaal tarief) bellen. In alle zaken kunt u zich ook anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).


---- --