Koninklijke Ahrend NV

Amsterdam, 22 januari 2007

Ahrend toont visie op inrichten van onderwijsinstellingen tijdens vakbeurs NOT


* Nieuwe wijze van lesgeven uitgangspunt voor inrichtingsoplossingen Ahrend
* Nieuwe Ahrend 452-schoolset uitgebreid met extra varianten
* Presentatie op beurs heeft duurzaamheid als thema

Van 23 tot en met 27 januari 2007 wordt in de Utrechtse Jaarbeurs de tweejaarlijkse vakbeurs NOT gehouden. Koninklijke Ahrend presenteert er zijn visie op het inrichten van onderwijsinstellingen. Verder toont Ahrend een vierpoot variant van de nieuwe Ahrend 452- schoolset en een prototype van de nieuwe schoolset Ahrend 453.

Al vele decennia levert Ahrend vernieuwende inrichtingsoplossingen aan alle typen onderwijsinstellingen in Nederland. De aanwezigheid van Ahrend op de NOT onderstreept de ambitie om binnen het onderwijs haar leidende positie verder uit te bouwen. Segment Manager Kim Reynierse licht toe: ''Ahrend wil actief meedenken over onderwijsinnovatie en geeft hieraan vorm met gedurfde concepten. De aard en functie van het onderwijs en de kennis van opdrachtgevers leiden tot oplossingen op maat. Daarbij wordt de onderwijsfilosofie van een onderwijsinstelling op een heldere, herkenbare en effectieve manier vertaald in een functionele en duurzame inrichting.'

Deze visie komt ook naar voren in het productaanbod van Ahrend. Zo is de nieuwe schoolset Ahrend 452 ,een tafel met bijpassende stoel, bijvoorbeeld verkrijgbaar in acht maten en geschikt voor onderwijs voor kleuters tot grote volwassenen. Reynierse: 'Ahrend 452 is een totaalprogramma dat is ontwikkeld om nieuwe onderwijsomgevingen optimaal te kunnen inrichten met één meubelprogramma. Ahrend ontwerper Kees de Boer gebruikte materiaal met een eigenzinnige vorm; materiaal dat wordt gebruikt voor zowel de slede- als de nieuwe vierpoots stoelen en de tafels. Ook de geïntegreerde zitting/rugleuning van geperst hout zorgt voor een visueel onderscheidend element.' Nieuw in het assortiment zijn ook de in hoogte verstelbare stoel, die past bij de tafels van 90 centimeter hoog, en twee hogere vierpoots stoelen die in het primair onderwijs worden toegepast aan tafels van 90 centimeter.

Verder toont Ahrend het prototype van de Ahrend 453. Dit is een opvallende, geheel nieuwe schoolset die werd ontworpen door Ruud-Jan Kokke en die in de komende maanden verder zal worden ontwikkeld en op de markt worden geïntroduceerd.

Visie Ahrend op het inrichten van onderwijsinstellingen Het schoolgebouw van nu heeft een geheel andere uitstraling dan vroeger. Nieuwe leeromgevingen onderscheiden zich door een veelheid van taakgerelateerde werk- en leerplekken. De leeromgeving moet tal van activiteiten ondersteunen, zoals instructie, coaching, individueel werken en groepswerken. Daarnaast zijn er activiteiten die in algemene ruimten (zoals restaurant, hal, mediatheek) plaatsvinden: ontvangen, opbergen, ontspannen, pauzeren, eten, informeren, lezen. Deze activiteiten stellen bijzondere eisen aan de onderwijsomgeving, die steeds flexibeler en altijd multifunctioneel moet zijn. Daarnaast moet de inrichter ervoor zorgen dat de interieurs van scholen de menselijke maat behouden; mensen moeten zich er op hun gemak voelen. Deze visie bracht Ahrend er in 2006 toe in Zwanenburg het Xpertorium te openen: een showroom waarmee Ahrend zich specifiek richt op de onderwijsomgeving binnen scholen en universiteiten.

'Duurzaamheid' thema van standontwerp
Arthur Meyer van M/vG Ontwerpers tekende voor het bijzondere standontwerp op de NOT beurs. Het thema van de stand is duurzaamheid. In het kader van haar MVO-beleid besteedt Ahrend hieraan al jaren structureel aandacht. Onlangs werden de resultaten bekend van de duurzaamheidstudie Economie Light die Ahrend verrichtte in samenwerking met het ministerie van VROM en de Stichting Natuur en Milieu. Onder het motto "Ahrend. Duurzaam produceren, duurzaam inrichten" licht Ahrend dit thema op de stand nader toe.

Over de vakbeurs NOT
Op de vakbeurs NOT vindt de bezoeker allerlei informatie over alle onderwijsgerelateerde zaken zoals: leermiddelen, vak- en beroepsspecifieke pakketten, presentatiemiddelen, ICT, management, schoolbouw en -inrichting. De bezoekers van de vakbeurs zijn werkzaam in alle geledingen en 'lagen' van het Nederlandse onderwijs: bestuurders, directieleden, managers, teamleiders en docenten, facilitair managers en inkoopmanagers, ICT-coördinatoren;, adviseurs, maar ook ambtenaren, bestuurders en kaderleden van onderwijsvakorganisaties.

Over Ahrend
Koninklijke Ahrend is expert op het gebied van flexibele inrichtingsoplossingen en efficiënt ruimtegebruik. Ahrend stelt mensen in staat professioneel, plezierig en productief te werken en te studeren door opvallend mooie kantoor- en leeromgevingen te creëren. Ahrend is actief over de gehele wereld vanuit eigen vestigingen en via succesvolle samenwerkingsverbanden met vooraanstaande spelers in de markt. Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch design'-meubilair, omvat Revolt, Mehes, Ahrend 500, Ahrend 350, Ahrend 1200 en andere bekroonde stoel-, bureau- en opbergsystemen. Ahrend heeft al meer dan een eeuw ervaring met het inrichten van zakelijke en onderwijsomgevingen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.

> > > >