Ingezonden persbericht


Persbericht

DenBosch, 23 januari 2007

mIDentity USB stick goedgekeurd door AIVD voor beveiliging vertrouwelijke informatie

Den Bosch- De mIDentity USB stick van de Duitse firma KOBIL GmbH is na uitvoerige evaluatie door de AIVD geschikt bevonden voor het opslaan en transporteren van informatie met een rubricering van Departementaal Vertrouwelijk. Tot nu toe bestond er geen USB stick die aan de veiligheidseisen voor Departementaal Vertrouwelijk voldoet.
"aveshilndeicdetnmeUSBsticks en floppy disks, is bij overheidsdiensten zoals het leger, het openbaar ministerie en verschillende opsporingsdiensten waaronder de politie, dringend behoefte aan een veilige USB oplossing. De mIDentity gebruikt een gepatenteerd concept dat uniek is ideweedvascrt"adus importeur Jungslager.

Versleutelde data
De stick bestaat uit een combinatie van een flash memory, een smart card reader en een versleutel chip. Door middel van het bezit van een persoonlijk certificaat op de smartcard en een pincode wordt toegang mogelijk naar de versleutelde data (twee factor authenticatie).
Voor consultants
De stick is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld consultants. Bijzonder aan de stick is namelijk dat hij kan worden gebruikt zonder dat software wordt geïnstalleerd (zero footprint) op de PC waarop wordt gewerkt. Alle software staat namelijk op de stick. Het complete flashmemory wordt door de stick, met een zelf gegenereerde random 3DES sleutel (128 bit) van de smartcard versleuteld in een container. Tijdens het gebruik op een externe PC wordt in deze vercijferde container gewerkt zodat geen enkele informatie achterblijft op het systeem van die PC.
De sterke authenticatie biedt extra zekerheid bij het ongeoorloofd benaderen van de container: na drie keer verkeerd inloggen, blokkeert de smartcard op de stick en is de data niet meer toegankelijk. Alleen de mIDentity biedt deze 100% databeveiliging!

EINDE BERICHT
Voor meer informatie kunt u terecht bij F. Jungslager, algemeen directeur van IVORY BV in 'Hertogenbosch,

Telefoonnummer: 073-6444426
E-Mail : info@ivory.nl
Website : www.ivory.nl


---- --