Imtech NV

Published: 08:30 23.01.2007 GMT+1 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: versterking positie in Luxemburg

Overname Luxemburgse service-activiteiten van Cegelec

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het via een activa/passiva transactie Luxemburgse service-activiteiten van Cegelec overneemt. De overnamesom bedraagt circa 1 miljoen euro, die in contanten is betaald.

Imtech, dat in Luxemburg opereert onder de naam Paul Wagner et Fils (waarin Imtech een 60% belang heeft), is in dit land een grote multidisciplinaire technische dienstverlener. Met ruim 300 medewerkers worden jaarlijkse opbrengsten van ruim 30 miljoen euro gerealiseerd. Imtech is één van de sterke spelers in het nieuwbouwsegment en wenst strategisch haar activiteiten op het gebied van services, maintenance, security en energiemanagement verder uit te bouwen. In de afgelopen jaren is in deze segmenten al een goede positie opgebouwd. Imtech beschikt over een groot aantal, veelal langlopende maintenance-, security- en energie-contracten. Met de overname wordt de Imtech-strategie in Luxemburg nader ingevuld.

Van Cegelec neemt Imtech diverse lang- en kortlopende service- en maintenancecontracten over, alsmede een tiental security- en energiemanagementcontracten. Tevens worden alle 33 maintenance-engineers en -specialisten overgenomen. Het gaat vooral om contracten bij financiële instellingen, ziekenhuizen en het Europees Parlement. Een voorbeeld is de high-tech röntgen toegangscontrole in de gebouwen van het Europees Parlement. Bij nagenoeg al deze klanten is Imtech al actief, waardoor een efficiënte schaalgrootte wordt gecreëerd. Omdat Imtech een klantgerichte servicefilosofie heeft ontwikkeld, is voor alle klanten sprake van additionele toegevoegde waarde. Gegeven de synergetische fit en de verwachte groei van de activiteiten op het gebeid van maintenance, security en energie-management zullen deze Luxemburgse activiteiten in de toekomst tot additionele groei leiden.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl