Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GE levert diverse infrastructuuroplossingen voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking

PEKING (CHINA), januari 2007 - GE (General Electric), wereldwijde sponsor van de Olympische Spelen van 2008 in Peking, heeft contracten ondertekend voor een betekenisvolle bijdrage aan meer dan 150 projecten op het gebied infrastructuurbehoeften voor de Olympische spelen van 2008 in Peking. Het gaat onder meer om beveiliging, plastics, energie, verlichting en watervoorziening. GE blijft offertes indienen op vele projecten in Peking. De onderneming bewijst daarmee complete oplossingen te kunnen aanreiken voor de Spelen van 2008, en bevestigt tegelijk zijn toezegging om Peking te helpen met de organisatie van de grootste en technisch meest geavanceerde Olympische Spelen ooit.

"GE behoort tot de 12 wereldwijde partners van het IOC (Internationaal Olympisch Comité): een unieke kans om een buitengewone waaier van innovatieve producten en diensten aan te leveren die essentieel zijn voor de organisatie van de Olympische Spelen", zegt Steve Bertamini, Chairman & CEO GE Greater China. "Onze onderneming is uitgerust om in te staan voor complexe, grootschalige projecten; geen enkel ander evenement heeft meer infrastructuuroplossingen nodig dan de Olympische Spelen."

GE heeft intussen al bijgedragen aan de doelstelling van BOGOC (Beijing Organizing Committee) om milieuvriendelijke Olympische Spelen te organiseren door in te staan voor baanbrekende technologie voor energie- en watervoorziening. Voorbeelden hiervan zijn de levering van aardgasturbines met gecombineerde cyclus die stroom, verwarming en koeling zullen leveren in de Centrale Olympische Zone, en de verbetering van de installaties voor verwerking van stedelijk afvalwater met een technologisch geavanceerd membraansysteem dat dagelijks ruim 80.000 m³ afvalwater filtert voor hergebruik in het onderhoud van het Olympische landschap.

"Wij denken dat de Spelen van Peking een commercieel succes wordt voor GE", zegt Jim Fisher die de leiding heeft over GE Beijing 2008 Olympic Games Solutions. "Wij zitten op schema om onze verkoopdoelstelling van 700 à 800 miljoen dollar te halen. GE werkt actief samen met de Chinese overheid en BOCOG om onze bijdrage tot de Spelen te maximaliseren." En Fisher vervolgt: "Peking staat niet alleen in zijn ambitie voor 'groene' Olympische Spelen. De aanpak van milieukwesties wordt duidelijk een basisbezorgdheid voor de hele wereld. Met dát in het achterhoofd blijven we nieuwe technologieën ontwikkelen die gaststeden kunnen helpen om hun idee van milieuvriendelijke Spelen waar te maken."

GE levert in overleg met IOC en BOCOG integrale systemen voor drie officiële Olympische accommodaties: stroomverdeelsystemen en verlichtingsystemen voor het nationale stadion ("Bird's Nest"), sportverlichtingsystemen voor het nationale zwemsportcentrum ("Water Cube"), en geavanceerde verlichting en UPS (continue stroomvoorziening) voor het BOCOG-gebouw. GE levert ook stroomoplossingen en beveiligingssystemen voor het nationale congrescentrum, stroomverdeelsystemen voor de Laoshan-velodroom en voor de officiële schiethal, en energieoplossingen voor het hoofdkantoor voor de stroomverdeling, alle in Peking.

De Olympische organisatie schakelde ook al GE-technologie in voor beveiligingssystemen voor bezoekers en toeschouwers tijdens de Spelen. Hierbij moesten diverse uitdagingen overwonnen worden: levering van de eerste uitrusting voor bagagedoorlichting in China die in staat is explosieven te detecteren, voor Beijing Airport Terminal 3; levering van bewakingsystemen om de beveiliging in de metro tijdens de Spelen op te voeren; installatie van geavanceerde bewakingsystemen voor brandalarm en veiligheid in metrolijn 1; levering van volledige beveiliging- en bewakingsystemen voor het softbalstadion Fengtai en het nationale congrescentrum bij het olympische grasveld; en levering van verkeerstoezicht- en verkeerslichtsystemen om de veiligheid op Pekings wegennet te verhogen.

Momenteel kan nog worden ingeschreven op minder dan 30 % van alle olympische projecten. GE heeft al belangrijke bijdragen geleverd voor de vervoer-, energie-, water-, verlichting- en plasticsectoren. "GE is al meer dan 100 jaar actief in China en telt er 12.000 werknemers. Onze medewerking aan de Spelen van Peking maakt integraal deel uit van onze wereldwijde groeistrategie", zegt Bertamini. "We zijn vastbesloten om het platform dat de Olympische Spelen ons biedt, aan te wenden om de nu al sterke relatie van GE met de Chinese overheid en met al onze Chinese klanten nog meer te verbreden en te verdiepen."

Over GE

GE (NYSE: GE) heeft als bedrijfskreet 'Imagination at Work'. GE is een veelzijdige leverancier van technologische, media- en financiële diensten die zich concentreert op oplossingen voor 's werelds ernstigste problemen. GE's producten- en dienstenwaaier strekt zich uit van vliegtuigmotoren, stroomproductie, waterbehandeling en beveiligingstechnologie tot medische beeldvorming, financiering voor bedrijven en consumenten, media-inhoud en hoogontwikkelde materialen. GE telt klanten in meer dan 100 landen en heeft wereldwijd meer dan 300.000 mensen aan het werk. Meer informatie vindt u op de website van de onderneming: www.ge.com.

Hoge resolutie beeldmateriaal is te vinden op: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=63

Contact:

General Electric, China

Geoff Li

+86 21 6288 1088 ext 588 office

+86 1391-818-9557 mobile

geoff.li@ge.com

Edelman, Beijing

Cindy Lu

+86 10 6530-8590, ext 313 office

+86 1390-106-4348 mobile

cindy.lu@edelman.com

Edelman PR

Inge van Langelaar
020 - 30 10 980
inge.vanlangelaar@edelman.com