Ingezonden persbericht



---


Solid Ventures neemt belang in BackupAgent

Succesvol Delfts softwarebedrijf gaat solide toekomst tegemoet

Amsterdam/Delft, 23 januari 2007 - BackupAgent BV, de innovatieve leverancier van online backup software en services uit Delft heeft een substantiële investering ontvangen van participatiefonds Solid Ventures. BackupAgent BV zal de investering gebruiken voor verdere productontwikkeling en internationale expansie.

BackupAgent BV heeft een leidende positie op de nationale markt op het gebied van online backup. Het bedrijf levert een online backup oplossing aan ISPs, hosting bedrijven en OEMs, die hun klanten daarmee kunnen voorzien van een veilige, betrouwbare manier om online backups te maken van belangrijke data. In Nederland wordt de oplossing inmiddels door ruim 150 partijen gebruikt, daarnaast heeft BackupAgent BV inmiddels ook klanten in België, Zwitserland, Duitsland, Groot Brittannië en de Verenigde Staten.

Het management team van BackupAgent is actief op zoek gegaan naar een participatiefonds dat niet alleen kapitaal bracht. Robbert van Geldrop, algemeen directeur van BackupAgent: "Deze participatie stemt ons enorm tevreden. Solid Ventures heeft veel ervaring met het uitbouwen van bedrijven met een unieke propositie in de IT. Daarnaast brengt het fonds een uitgebreid netwerk met zich mee van succesvolle ondernemers, die actief betrokken zijn bij het fonds. Hierdoor wordt de toekomstige internationale groei van BackupAgent zeker gesteld."

Robert Wilhelm, Partner van Solid Ventures: "Wij geloven sterk in de markt voor online backup oplossingen en menen met het management team van BackupAgent de potentiële winnaar in dit segment te hebben gevonden".

Robert Wilhelm, partner van Solid Ventures, en Robbert van Geldrop, algemeen directeur van BackupAgent BV


- einde persbericht -

Over BackupAgent BV
BackupAgent BV (www.backupagent.com) is een innovatieve, Europese speler met een online backupoplossing 'BackupAgent Server 2006'. De oplossing is in 2003 geïntroduceerd, en stelt ISPs, Hosting partijen en OEMs in staat een eigen online backup dienst in te richten, onder eigen naam en merk. De oplossing wordt inmiddels aangeboden door de InterNLnet, Priority Telecom, Paradigit Computers, Hostbasket en verschillende Europese spelers. De belangrijkste eigenschappen van de backupoplossing zijn de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid voor de eindgebruiker en het eenvoudige klantbeheer voor de partner van BackupAgent. BackupAgent is gevestigd in Delft en heeft 12 medewerkers.

BackupAgent BV is onlangs verkozen tot 'Meest klantgerichte ondernemer 2007'.

Over Solid Ventures BV
Solid Ventures BV (www.solidventures.nl) is een venture capital fonds gericht op investeringen in innovatieve ICT ondernemingen in Nederland. Solid Ventures is één van de partijen die funding heeft gekregen van het Ministerie van Economische Zaken via de TechnoPartner Seedfaciliteit. De aandeelhouders van Solid Ventures zijn het management bestaande uit Floris van Alkemade, Herman deLatte en Robert Wilhelm, alsmede een groep van privé investeerders, allen succesvol ondernemer en/of investeerder in de ICT en Media sectoren. Zij investeerden eerder ook in Oxxio, Versatel en Scarlet.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Roland Sars
Commercieel directeur BackupAgent BV
roland@backupagent.com
+31 (0) 15 257 4700

Robert Wilhelm
Partner Solid Ventures BV
rwilhelm@solidventures.nl

+31 (0) 20 794 77 95


---- --