Gemeente Zoetermeer

Oproep om mee te denken: overzichtelijkheid verkeersborden en lantaarnpalen

Staan er overbodige verkeersborden en lantaarnpalen in Zoetermeer? Het onderzoek is al begonnen. De gemeente vraagt daarom haar inwoners om mee te helpen. Zoetermeerders zijn oplettend. Ze kunnen het beste zelf aangeven of bijvoorbeeld het verlichtingsniveau in hun buurt omlaag kan of de verkeersborden te dicht op elkaar geplaatst zijn.

Veiligheid voorop

Verkeersborden moeten zichtbaar en duidelijk blijven, zowel overdag als s nachts. Voor een goede verkeersveiligheid is de juiste plek voor de verkeersborden en lantaarnpalen belangrijk. Soms staan te veel borden bij elkaar waardoor de verkeerssituatie onoverzichtelijk wordt. De gemeente heeft inmiddels verschillende verkeersborden en lantaarnpalen langs de straten en fietspaden verwijderd.

De burgers kunnen de informatie persoonlijk, telefonisch of per e-mail tot 16 februari aan hun wijkpost doorgeven. Om de verkeersveiligheid te waarborgen toetst de deskundige eerst de verzamelde meldingen. Als blijkt dat het verkeersbord of lantaarnpaal inderdaad overbodig is, kan de gemeente deze weghalen. De telefoonnummers en de openingstijden van de wijkposten zijn te vinden op www.zoetermeer.nl/wijken.