Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Meiden uit Lombardijen schilderen hun eigen nachtwacht

Op de kop af drie bij vier meter en geheel en al geschilderd door meiden uit de wijk

Onder leiding van Tonny van Sommeren verzamelt een team van kunstenaars tachtig meisjes uit Lombardijen om zich heen. Zij gaan op echt schildersdoek en onder professionele begeleiding hun eigen versie van de Nachtwacht schilderen. Elk meisje doet een stukje van het schilderij. En al die stukjes worden later als een puzzel in elkaar geschoven tot een enorm kunstwerk.
Dus weg van de graffiti, de oude meesters achterna.

Mobieltjes in plaats van vaandels en wapens
De meisjes die meedoen schilderen de Nachtwacht vanuit de wereld die zij dagelijks om zich heen meemaken. De vaandels en wapens op de originele Nachtwacht kunnen bijvoorbeeld best worden vervangen door mobieltjes.

Er zijn 3 themas:
Portret
De meiden schilderen op hun eigen manier een zelfportret, dat onderdeel is van het grote geheel. Dat kan van klassiek tot wild, het gaat om henzelf en hun ideeën.

Lifestyle
Uitgangspunt teksten, figuurschilderen, mode, lifestyle. Wat is in, wat is uit? Hoe laat ik zien waar ik voor sta, wie ik ben? Wat ik mooi vind? En maak daar een schilderij van.

Gouden henna
Ze gaan aan de slag met motieven van het hennaschilderen,...maar dan met goudverf, en op een schilderij.

Van start
Op maandag 22 januari is de eerste groep meiden van start gegaan. Voordat het zover was heeft kunstenares Tonny van Sommeren en het Morgensterrenteam al heel wat werk verricht. Er zijn contacten gelegd met scholen, welzijnsorganisaties, jongerenwerk. De locaties zijn geregeld. Alle kunstenaars hebben met elkaar kennis gemaakt en ideeën uitgewisseld. Er zijn duizenden flyers verspreid. Niet alleen in Lombardijen, maar in de hele stad op plekken waar jongeren komen. Kortom: Morgensterren zal ook buiten Lombardijen flonkeren!

Meer weten of meedoen?
Kijk op www.morgensterren.nl
Of bel of sms naar 06 48273961 (Tonny van Sommeren) info@morgensterren.nl