Ingezonden persbericht


Aantal spamberichten bereikt recordniveau

Eerdere daling was slechts tijdelijk volgens Email Systems

Leidschendam, 23 Januari 2006 - Na een tijdelijke daling in de eerste week van januari, heeft het aantal spamberichten vorige week weer een nieuw recordniveau bereikt. Over een aaneengesloten periode van 3 dagen (14-16 januari) registreerde e-mailspecialist Email Systems 20% meer spamberichten dan tijdens de vorige recordperiode in december 2006.

Email Systems, dat de e-mailberichten van miljoenen gebruikers in de zakelijke en collectieve sector wereldwijd beheert en beschermt, houdt de spamvolumes nauwkeurig bij. Deze zijn de afgelopen jaren maand-op-maand toegenomen - en sinds juli 2006 is deze trend nog aanzienlijk verergerd, toen spammers van tactiek veranderden. Sindsdien is het e-mailverkeer 25% tot 35% per maand gegroeid, ofwel een meer dan verdrievoudiging in vier maanden tijd.

In plaats van een enkele mail te versturen aan een groot aantal ontvangers, zijn spammers overgeschakeld op het sturen van unieke spammails naar individuele e-mailadressen, waarbij elke mail subtiel wordt veranderd om spamfilters te omzeilen. Een nieuwe trend onder virusschrijvers is om spammers toe te staan geïnfecteerde machines te gebruiken om berichten van daaruit te verspreiden. Op die manier kunnen spammers voor de verspreiding met slechts één druk op de knop een wereldwijd 'botnet' van miljoenen "zombie machines" mobiliseren.

Als gevolg van deze verandering in strategie, hebben veel zakelijke e-mail gebruikers de laatste maanden veel meer last van spam, en velen bleken niet in staat deze toename het hoofd te bieden. Ook Email Systems heeft een enorme toename geconstateerd van het aantal aanvallen op haar klein- en grootzakelijke klanten.

Neil Hammerton, CEO van Email Systems: "Als dit zo doorgaat zullen veel e-mailgebruikers een nog sterkere vertraging gaan ervaren in hun e-mailgebruik. Om het spamprobleem het hoofd te bieden nemen de investeringen in professionele maatregelen toe. Wij zien momenteel de vraag naar adequate protectie-, beheers- en archiveringsdiensten enorm stijgen."

Jeroen Vroemen, directeur Email Systems Nederland, voegt hieraan toe: "Wij verwachten dat het record van vorige week niet lang zal standhouden. De piek van vorige week bewijst dat spammers nog steeds in staat zijn om massale aanvallen te lanceren. De groei van spam zal in 2007 doorzetten en e-mailgebruikers zullen waakzaam moeten blijven en zich hiertegen moeten wapenen."


- einde bericht -

Over Email Systems:

Email Systems (www.emailsystems.nl) levert een complete suite van e-mail management en -filtering services voor bedrijven, instellingen, scholen en ISPs. Naast de bekende antivirus- en antispamdiensten levert Email Systems ook archivering, image scanning en encryptie. Dit alles wordt integraal geleverd als web based oplossing, zonder dat hardware, software of beheer nodig zijn op klantlocatie. De dienstverlening van Email Systems is een combinatie van eigen technologie en best-of-breed oplossingen van wereldmarktleiders. Email Systems heeft vestigingen in Engeland, Frankrijk, Zweden, Hong Kong en Nederland. Email Systems beschermt momenteel meer dan 2 miljoen e-mail accounts wereldwijd.

Voor meer informatie, bezoek www.emailsystems.nl of bel +31 (0) 20 7132702.

Dit is een persbericht in opdracht verstuurd door Steijger.communications BV, bureau voor communicatie en public relations te Zeewolde.

T: 036 5235330, F: 036 5235331, E: info@steijger.com

Persinformatie Email Systems:

Steijger.communications BV

T: 036 5235330

E: info@steijger.com