Ingezonden persbericht


Persbericht

AXIANS introduceert eigen ICT-beheerproduct

Utrecht, 23 januari 2007 - Netwerkspecialist AXIANS introduceert een beheertool voor ICT-infrastructuren; AXIANS Management System (AMS). Deze totaaloplossing voor alle voorkomende beheeraspecten geeft inzicht, overzicht en controle over alles wat er op het netwerk gebeurt. De tool is verkrijgbaar in drie verschillende vormen; de software-, appliance- en managed service-variant. Op deze manier kunnen bedrijven zelf bepalen welke variant het beste bij hun organisatie past.

AMS biedt beheerders inzicht in beschikbaarheid, performance, asset registratie en configuraties van de infrastructuur. Dankzij het inzicht in alle netwerkcomponenten en processen ontstaat optimale controle over de IP-infrastructuur. Beheerders kunnen pro-actief complicaties herkennen en oplossen voor ze daadwerkelijk een probleem vormen. Op die manier blijven de kosten van het beheer laag en worden gebruikers beter bediend. Binnen de managed service-variant zal AXIANS bij complicaties met de ICT-infrastructuur op afstand een probleemdefinitie doen en het probleem direct verhelpen of een engineer op locatie laten komen.

AXIANS Management System is bedoeld voor alle bedrijven die hun ICT-beheer inzichtelijk willen maken en daarnaast behoefte hebben aan een relatief eenvoudige beheeradministratie. De belangrijkste functies van AMS zijn:


- Realtime monitoring: Monitoren van beschikbaarheid van netwerksystemen, servers, desktops en applicaties
- Performance management: Geeft inzicht in de prestaties van de systemen, applicaties en verbindingen
- Topologie: Voor een actueel overzicht van de infrastructuur
- Volledig web-based: Veilig, eenvoudig en plaatsonafhankelijk toegang tot AMS
- Auto-discovery: Automatische herkenning van alle apparatuur
- Proactief beheer: Trending en planning, waarbij alle statistieken overzichtelijk worden weergegeven
- Alarm en Event management: Alarmen worden doorgegeven via e-mail, SMS en pop-up warnings
- Configuratie administratie: Inzicht in wie er wat en wanneer heeft gewijzigd
- Out-of-the-box rapportages: Genereert duidelijke en bruikbare rapportages
- Asset en inventaris management: Inzicht in de configuratie van de systemen via de MIB en WMI manager
- Management dashboard: Alle essentiële informatie in één oogopslag beschikbaar

"Met deze complete beheertool maken wij het organisaties makkelijker om hun infrastructuur inzichtelijk te houden en snel en efficiënt te kunnen reageren op problemen", zegt Willem Holterman, managing director van AXIANS. "Bedrijfsnetwerken zijn de afgelopen jaren steeds meer uitgebreid met nieuwe systemen, technologieën en services en daardoor vele malen complexer geworden. Met deze beheertool geven wij antwoord op de vraag van veel van onze klanten om alle beheersaspecten in één systeem te bundelen."

(385 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AXIANS
AXIANS, onderdeel van VINCI Energies, is één van de grootste netwerkintegratoren van Europa. Het bedrijf heeft zich toelegd op de advisering, verkoop, implementatie, onderhoud en beheer van hoogwaardige netwerk-, beveiligingsinfrastructuren, VoIP- en netwerkmanagementoplossingen, waaronder IP-services management.

AXIANS zoekt altijd naar mogelijkheden om de beschikbaarheid en beheersbaarheid van het netwerk te verhogen en de total-cost-of-ownership te verlagen. Het bedrijf heeft gedegen kennis van technische oplossingen en werkt hiervoor samen met gerenommeerde partners. Zo is AXIANS o.a. gecertificeerd als Cisco Silver Partner, Nortel Gold Partner, Lucent Business Partner, Infoblox Premium Partner, HP Networking Partner, Check Point Value Added Solution Partner en Trend Micro Premium Partner.

Voor meer informatie over AXIANS, kunt u een bezoek brengen aan de website: www.axians.nl.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Jelle Zuidema van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: jellez@lewispr.com
http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com