Ingezonden persbericht


Fluke Networks Press Release

----------
Fluke Networks maakt overname van Crannog Software bekend

Overname van marktleider op het gebied van op NetFlow gebaseerde analyse volgt op recente acquisitie van Visual Networks; verdere versterking van Fluke Networks' set van Enterprise Performance Management-oplossingen

EVERETT, Washington (Verenigde Staten) - Fluke Networks, leverancier van bekroonde Network SuperVision(TM)-oplossingen voor het testen, controleren en analyseren van bedrijfsnetwerken en telecomnetwerken, maakt de overname van Crannog Software bekend. De voorwaarden van de overeenkomst worden niet openbaar gemaakt.

Crannog Software, met hoofdkantoor in Dublin, Ierland, is een marktleider op het gebied van de ontwikkeling van software en oplossingen die gebruikmaken van NetFlow-, IP-FIX- en IP-SLA-data van de netwerkinfrastructuur. NetFlow Tracker, het paradepaardje van Crannog Software, biedt essentiële functionaliteit voor spraak- en beveiligingstoepassingen, waaronder een unieke full-flow forensische database die alle oorspronkelijke netwerkverkeersstromen en alle beschikbare NetFlow-velden in de netwerkverkeersstroom opslaat. Deze oplossing is een aanvulling voor Fluke Networks' snel groeiende set van oplossingen voor het beheer van de performance van netwerktoepassingen en de VoIP-performance in geconvergeerde spraak- en datanetwerken.

"De overname van Crannog Software bouwt voort op de groeiende positie van Fluke Networks op het gebied van Enterprise Performance Management. Onze klanten zullen beter uitgerust zijn om de performance van hun netwerktoepassingen, VoIP en hun netwerk te beheren, waar dan ook in hun LAN's, WAN's of multi-tier serveromgevingen", zegt Jeff Lime, Senior Vice President of Marketing bij Fluke Networks. "Het bedrijfsmotto van Crannog Software, "All the network, All the flows, All the records, All the time", is een perfecte aanvulling op onze belofte om Network SuperVision te bieden. Het resultaat hiervan is dat klanten meer mogelijkheden krijgen om inzicht te hebben in hun netwerk."

Voor Fluke Networks is dit de tweede grote overname in de voorbije 12 maanden in het marktsegment Enterprise Performance Management. De overname van Crannog Software volgt op de acquisitie van Visual Networks vorig jaar en zorgt voor een aanzienlijke versterking van Fluke Networks' positie op het gebied van Enterprise Performance Management.

Enterprise Performance Management omvat het leveren van performancebeheer voor netwerktoepassingen, VoIP en netwerken in geconvergeerde enterprisenetwerkomgevingen en biedt via een geïntegreerd systeem functionaliteit voor een ondernemingsbreed inzicht, diepgaande analyse en probleemoplossing. Dit stelt IT-organisaties in staat hun IT-infrastructuur en de performance ervan optimaal te benutten en een superieure eindgebruikerservaring te garanderen.

"Dit is een heuglijk moment voor ons bedrijf en onze klanten", zegt Philip Harragan, Chief Executive Officer bij Crannog Software. "De combinatie van onze expertise en Fluke Networks' enterpriseoplossingen en wereldwijde aanwezigheid zal onze klanten een completer pakket voor performancebeheer bieden dat wij alleen niet zouden kunnen leveren."

Samen bieden Fluke Networks en Crannog Software een uniek inzicht en mogelijkheden die applicatie- en netwerkbeheerders in staat stellen snelle beslissingen te nemen, zodat ze de kwaliteit van de gebruikerservaring kunnen waarborgen.

Informatie over Crannog Software

Crannog Software geeft netwerkbeheerders en anderen die instaan voor netwerkbeheer, -beveiliging en -ondersteuning de tools die ze nodig hebben om de juiste beslissingen te nemen. Meer dan 900 bedrijven, verspreid over alle zakelijke sectoren, en niet-commerciële organisaties overal ter wereld gebruiken en vertrouwen op de Crannog Software-familie van softwareoplossingen voor netwerkmonitoring.

Informatie over Fluke Networks

Fluke Networks levert innovatieve oplossingen voor het installeren, certificeren, testen, controleren en analyseren van kopernetwerken, glasvezelnetwerken en draadloze netwerken voor bedrijven en telecomproviders. Dankzij de veelomvattende Network SuperVision(TM) Solutions-lijn van het bedrijf krijgen netwerkinstallateurs, eigenaren en beheerders meer inzicht in het netwerk, waarbij snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkperformance te optimaliseren. Het hoofdkantoor van Fluke Networks bevindt zich in Everett (Washington) en zijn producten zijn leverbaar in meer dan 50 landen. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com, of belt u ons op +31 (0) 20-7132984 (Nederland) of +32 (0) 2-402-2113 (België).

# # #

----------

Voor meer informatie of hoge resolutie fotomateriaal neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills / Inge Noijen

EMEA Channel Marketing Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+31(0)40-2366088 <:blocked::mailto:carl>Carl@mills-advertising.com / <:blocked::mailto:inge>inge@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com <:blocked::http:/>www.mills-advertising.com

Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310
5600 HH Eindhoven, The Netherlands
www.mills-advertising.com