B EN W BERICHTEN 2007 - 03 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 23 JANUARI

Burgemeester

1. (23-01) Het college van B en W stelt de Burgerzaal op vrijdag 2 februari ter beschikking voor een ontvangst voor Nederlandse Europarlementariërs en Eerste en Tweede Kamerleden. De burgemeester treedt hierbij op als gastheer.

2. (23-01) Het college gaat ermee akkoord dat op donderdag 8 februari om 18.30 uur een ontvangst plaatsvindt in de Burgerzaal van het stadhuis voor de binnen- en buitenlandse exposanten, curatoren, museumdirecteuren en relaties van de beurs Art Rotterdam. De burgemeester zal hierbij als gastheer optreden.

3. (23-01) Burgemeester en wethouders gaan ermee akkoord dat op vrijdag 2 maart om 16.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de uitreiking plaatsvindt van de Rotterdam Promotie Prijs. Burgemeester Ivo Opstelten zal de prijsuitreiking verrichten.

Wethouder Participatie en Cultuur

1. (16-01) Het college heeft besloten om de bezwaarschriften van de Stichting Humanitas tegen een opgelegde korting op de subsidie voor het jaar 2005 en de verlaging van het subsidiebudget 2006 voor het zogenoemde "Jouw Project" ongegrond te verklaren.

2. (16-01) Het college heeft diverse gemeenschappelijke vragen van het Convent der Kerken, SPIOR en RoRaVoLeRe beantwoord en ingestemd met toenadering tot het Rotterdamse religieuze middenveld. Deze toenadering is in de geest van het collegeprogramma 2006-2010 (betrek het middenveld bij het beleid) en de motie Oosterhoff van 28-09-2006 (breng de lappendeken aan geloofsgemeenschappen in kaart, kijk welke maatschappelijke activiteiten zij verrichten en probeer ze bij het beleid te betrekken).

3. (16-01) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de stichting Kunstaccommodatie Rotterdam te belasten met de uitvoering van de cultuurmakelaarsfunctie ten behoeve van tijdelijke huisvesting van culturele organisaties in panden die tijdelijk leeg staan. De cultuurmakelaarsfunctie heeft tot doel om een betere match te maken tussen de (grote) vraag naar tijdelijke huisvesting van culturele organisaties enerzijds en panden die in afwachting van (her)ontwikkeling leegstaan.

4. (23-01) Het college heeft kennis genomen van het onderzoek door Audit Services Rotterdam (ASR) naar de verbouwingssubsidie van de stichting Live at Nighttown. Uit het rapport van ASR blijkt dat er geen sprake is van malversaties met de subsidies en dat de besteding van deze gelden conform het doel is waarvoor zij zijn verleend.

Wethouder Economie, Haven en Milieu.

1. (23-01) Het college van B en W heeft op hoofdlijnen de provinciale visie op externe veiligheid 'Risico in balans' goedgekeurd. De visie is bedoeld als leidraad voor de betrokken overheden in de provincie. De vertaling van de visie in Rotterdams beleid krijgt o.a. gestalte in de ontwikkeling van een Rotterdamse strategische visie op externe veiligheid.

Wethouder Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang

1. (23-01) Het college van B en W heeft kennisgenomen van de conclusies van het in opdracht van de GGD Rotterdam-Rijnmond door het Centrum onderzoek en Statistiek (COS) opgestelde rapport 'Sterfte in Rotterdam tijdens de hittegolven in juli 2006, evenals van de door de GGD Rotterdam-Rijnmond genomen aanvullende maatregelen, te weten het (laten) ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal en deskundigheidsbevordering van zorgverleners.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1. (23-01) Het college heeft het Tarievenbesluit markten 2007 vastgesteld. De tarieven worden verhoogd met het gemeentelijke uitzettingspercentage van 1,25%. De elektriciteitstarieven stijgen E 0,31 per kraam per kwartaal voor de algemene warenmarkten en E 0,38 per kraam per kwartaal voor de vrijdagsmarkt. Het recht voor het plaatsen van kramen stijgt E 0,01 per strekkende meter per dag. Het elektriciteitstarief is een kostendekkend tarief.

1. (23-01) Het college heeft de Planning & Control kalender 2007 vastgesteld. Deze bevat de planning van het Jaarverslag 2006, de Begroting 2008 en tussenliggende rapportages in 2007. Een belangrijke wijziging ten opzichte van vorig jaar, is de versnelling van het traject van het jaarverslag naar aanleiding van de evaluatie van het Jaarverslag 2005 door de Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR). Door de versnelling is er meer tijd voor de bestuurlijke behandeling van het jaarverslag. Verder hadden de bestuursrapportages het afgelopen begrotingsjaar een sterk financieel karakter. In 2007 zal hierin ook verantwoording worden afgelegd over de collegeprioriteiten.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie

1. (23-01) Het college heeft de bestuurlijke rapportage over de vorderingen van het project Randstad Rail in het derde kwartaal 2006 voor kennisgeving aangenomen.

2. (23-01) Het college van B en W heeft besloten de Fietsregeling Rotterdam 2006 aan te passen aan de gewijzigde fiscale regelgeving. De bruto bijtelling van E 68,- is geschrapt, de regeling voor fietsaccessoires is gewijzigd en de nationale fietsbon is vernieuwd.

3. (23-01) Het college heeft de Regeling mandaat en volmacht P&O 2005 gewijzigd.

4. (23-01) Het college van burgemeester en wethouders heeft de eindkosten vastgesteld voor de aanleg van wegen, riolering, openbare verlichting, kabels en leidingen in het kader van het project Carnisselandlijn.

5. (23-01) Het college heeft kennisgenomen van de Eindrapportage Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) in het kader van het resultaatgerichte auditprogramma 2006 en heeft de directie van het OBR opdracht gegeven actie te ondernemen ten aanzien van de genoemde verbeterpunten.

Schriftelijke vragen

(23-01) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

. De heer V.H. Reijkersz (Leefbaar Rotterdam) over aanbesteden en/of subsidiëren. . De heer M. Heijmen (PvdA) over de stemprocedure bij de verkiezing van 22 november 2006. . De heer L.P.M. de Kleijn (SP) inzake het manifest 'open' gemeenten. . De heer V.H. Reijkersz (Leefbaar Rotterdam) over het boek "Frère Tariq" van Caroline Fourest.


---- --