Unipartners nu ook gevestigd op campus Woudestein


ROTTERDAM, 20070123 -- Drie ondernemende studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben een non-profit adviesbureau opgezet dat gebruik maakt van de kennis van studenten om deze in te zetten in het MKB. De nieuwe vestiging is de negende van het Unipartners netwerk dat in elke grote studentenstad vertegenwoordigd is.

Het concept van Unipartners is niet alleen in Nederland populair maar bestaat in 12 Europese landen onder de naam JADE, een pan-Europees netwerk dat meer dan 20.000 ondernemende studenten van meer dan 150 adviesbureaus verbindt.
Uit ervaring blijkt dat vooral ondernemers die met innoverende projecten bezig zijn de diensten van Unipartners kunnen waarderen. Studenten kunnen deze ondernemers met nieuwe kennis en een frisse blik helpen en nuttige praktijkervaring opdoen. Ervaring waar momenteel nog veel studenten om verlegen zitten, zodra zij de arbeidsmarkt betreden na hun studie.

Op de Erasmus Universiteit bestaan meer initiatieven op dit gebied, zoals het onlangs gestarte Erasmus Business Center, dat studenten en bedrijven uit de regio Rotterdam met elkaar in contact brengt en studenten wijst op de bedrijfsmogelijkheden in de regio. Een ander voorbeeld is Integrand, dat stages, werkopdrachten en business courses aanbiedt.





Unipartners Rotterdam