Klinktprima.nl online: doven vertellen over hun werkervaring

VENLO, 20070123 -- Veel werkgevers weten weinig over doven en slechthorenden. Zij bieden deze categorie werknemers daarom weinig kansen bij het invullen van hun vacatures. Sinds het begin van dit jaar is klinktprima.nl online. Hier kunnen doven en slechthorenden hun persoonlijke ervaringen delen op het gebied van solliciteren en werken. Op die manier kunnen werkgevers inzicht krijgen in hoe doven in verschillende branches aan het werk zijn.


De initiatiefnemers van klinktprima zijn Claire Harrison (30 jaar, doof) en Joost Meijer (27 jaar, horend) uit Venlo. Claire heeft zelf ondervonden hoe moeilijk het is om een baan te vinden, ondanks een goede opleiding en voldoende werkervaring. Uit verhalen van vrienden blijkt dat ook zij veel moeite hebben gehad om werk te vinden.

Juist omdat het zo moeilijk is om een baan te vinden, hebben Joost en Claire het initiatief genomen om te laten zien dat doven en slechthorenden net zo goed kunnen functioneren als ieder ander. Op klinktprima kunnen doven en slechthorenden hun persoonlijke ervaring over solliciteren en werken delen. Hiermee wordt een eerlijk beeld gecreeerd over hoe zij deelnemen aan de arbeidsmarkt. Daarom is de titel van de website 'klinkt prima' om laten zien dat er ook prima gefunctioneerd kan worden door doven en slechthorenden.

De meeste bedrijven hebben weinig kennis van doven en slechthorenden en hun functioneren in arbeidsomgevingen. Ook is vaak niet bekend waar relevante informatie te krijgen is. De site biedt daarom informatie voor bedrijven over zaken die met doven en slechthorenden op de werkvloer te maken hebben. Zoals hulpmiddelen voor aanpassingen op het werk, gebarentolken en hulp van inloopbaanbegeleiders.



Klinktprima