Gemeente Zwolle

Zwolle start proef inzameling oud papier via containers


Datum uitgave: 01/23/2007

De gemeente Zwolle start vanaf februari 2007 één jaar durende proef waarbij het oud papier en karton huis-aan-huis worden opgehaald via blauwe papiercontainers. De proef wordt gehouden bij alle laagbouwwoningen in de wijken Aalanden (Bekenbuurt en Diepenbuurt) en Brinkhoek In totaal gaat het om bijna 2500 huishoudens. Met de proef wil de gemeente Zwolle onderzoeken of een efficiëntere scheiding van oud papier en karton uit het restafval mogelijk is. Momenteel wordt namelijk zo'n 60% van het oud papier gescheiden aangeleverd, terwijl de landelijke doelstelling 85% is. Op maandag 29 januari 2007 worden de eerste papiercontainers uitgezet.

De huishoudens in het proefgebied ontvangen volgende week uitgebreide informatie over hoe de papierinzameling wijzigt en wanneer men de papiercontainer ontvangt. De blauwe papiercontainer wordt in het proefgebied elke tweede vrijdag van de maand huis-aan-huis opgehaald.

Naast de papierinzameling via de papiercontainers blijft het mogelijk om oud papier te brengen naar verzamelcontainers in de wijk of naar het afvalbrengstation van ROVA aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle. Na één jaar wordt de proef geëvalueerd en wordt besloten of de papierinzameling wordt gehandhaafd en wordt uitgebreid naar meer laagbouwlocaties en hoogbouwlocaties in delen van Zwolle.

Meer informatie over de afvalinzameling staat in de afvalwijzer, of op de website van ROVA, zie onderstaande link. Daarnaast kunnen bewoners contact opnemen met de klantenservice van ROVA, via telefoonnummer (038) 427 37 77 of via onderstaande link.

Zie ook:
ROVA

Bron: afdeling Communicatie