Ingezonden persbericht



MINLNV:Veerman geeft startschot innovatie in recreatiesector


23.01.2007 / 14:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ministerie lnv

Ministerie lnv
http://www.minlnv.nl

Origineel persbericht.

MINISTER VEERMAN GEEFT STARTSCHOT VOOR INNOVATIE IN RECREATIESECTOR

Minister Veerman van Landbouw Natuur en Voedselkwalilteit heeft vandaag de .innovatietafel recreatie. gestart. Dat is een platform waar Rijk en ondernemers werken aan een innovatieagenda en een innovatieprogramma. Deze innovatietafel is een gezamenlijk initiatief. Dit jaar moeten de eerste acties voor de recreatiesector zichtbaar worden. Van deze groep innovatieve ondernemers kreeg de minister ook het .Manifest van Hattem.; waardencreatie door recreatie..

Minister Veerman onderstreept het belang van innovatie en deelt de mening van deze ondernemers dat de eerste verantwoordelijkheid voor innovatie bij de sector zelf ligt. Hij ziet parallellen met de landbouw als sector, die voor haar ontwikkeling afhankelijk is van, maar ook invloed heeft op de omgevingskwaliteit in het landelijke gebied. Veerman vindt dat de overheid moet zorgen voor heldere randvoorwaarden en basisvoorzieningen zodat de sector ook daadwerkelijk kán innoveren.

Daarnaast nam Veerman het Manifest van Hattem .Waardecreatie door Recreatie. in ontvangst. In dat manifest staat dat: .De recreatiesector van groot economisch belang is voor Nederland en tegelijkertijd steeds belangrijker voor de ruimtelijke kwaliteit. Versterking van de recreatiesector is hard nodig om te kunnen inspelen op de veranderende en toenemende behoefte aan vrijetijdsbesteding en beleving, met instandhouding van een aangename leefomgeving.. Waardecreatie door Recreatie vraagt om een gezamenlijke, professionele en duurzame krachtsinspanning van alle betrokkenen: ondernemingen, overheden, terreinbeheerders, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Op die manier kan de benodigde innovatiekracht gemobiliseerd worden en kan richting gegeven worden aan privaat . publiek gewenste ontwikkelingen, mede door het realiseren van nieuwe, grensverleggende concepten. Op de voorlopige agenda uit het Manifest staan de volgende punten: samenwerken binnen en buiten de sector, echte vraagsturing, omgevingskwaliteit stimulerende recreatie, bereikbaarheid en mobiliteit en imago.

Het Manifest van Hattem; .Waardecreatie door Recreatie: Ruimte voor ondernemen en beleven in een aangename leefomgeving, nu en later., is opgesteld door een groep vooruitstrevende recreatieondernemers onder leiding van Cees Slager, directeur van recreatieonderneming Molecaten, met ondersteuning van het InnovatieNetwerk.

Noot voor de redactie,