Ingezonden persbericht



Sanex zorgt voor sneller herstel van de huid pH na het douchen


23.01.2007 / 14:18 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Sanex

Sanex



23 januari 2007

SANEX ZORGT VOOR SNELLER HERSTEL VAN DE HUID PH NA HET DOUCHEN

Een huid met een neutrale pH-waarde(1) is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde huid. Terwijl lange tijd werd aangenomen dat deze waarde hoger lag dan 5, heeft het onderzoekscentrum van Sanex ontdekt dat de menselijke huid een neutrale pH-waarde van ongeveer 4,7 heeft. Dit inzicht, dat onlangs gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift International Journal of Cosmetic Science, vormt de basis van de Sanex douchelijn die actief samenwerkt met de huid, in plaats van alleen op de huid (Dermo Active).

Om de huid goed te kunnen verzorgen is het van belang om de juiste neutrale pH-waarde van de huid te kennen. Een gezonde huid zit namelijk vol goede bacteriën die een natuurlijke barrière vormen tegen slechte invloeden van buitenaf. Als de pH-waarde van de huid verstoord raakt en omhoog schiet, bijvoorbeeld door te douchen, kunnen deze huideigen bacteriën niet optimaal functioneren en verzwakt de natuurlijke barrière van de huid. Hierdoor kunnen ziektekiemen de kans krijgen en raakt de huid sneller uitgedroogd. Om de huid gezond te houden is het belangrijk dat de pH-waarde van de huid zo neutraal mogelijk blijft. Daardoor kan de huid vocht beter vasthouden en is er minder kans op uitdroging.

Natuurlijke bescherming
De douchelijn van Sanex stimuleert de natuurlijke processen die de huid beschermen. Door de pH-waarde van de huid zo snel mogelijk terug te brengen tot haar natuurlijke niveau, maakt Sanex optimaal gebruik van de natuurlijke bescherming van de huid. Zo werkt Sanex actief samen met de huid, in plaats van alleen op de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid vocht beter kan vasthouden en daardoor soepel en zacht aanvoelt.

Voor ieder huidtype heeft Sanex een product ontwikkeld met de Dermo Active formule. Naast de nieuwe Sanex Intensive douchecrème met Vitamine E kan gekozen worden uit Hydratant, Purifiant, Sensitive en Protector. Mannen kunnen ook kiezen uit de nieuwe Sanex For Men Shampoo en Douchegel 2 in 1 en For Men Active. De gehele Sanex douchelijn is verkrijgbaar bij alle grote supermarkten en drogisterijen.