Ingezonden persbericht


Acer lanceert p610 GPS navigatiesysteem


23.01.2007 / 14:36 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Acer computer b.v

ACER COMPUTER B.V


Acer lanceert p610 GPS navigatiesysteem

'S-HERTOGENBOSCH, januari 2007 Acer, de vooraanstaande leverancier van PC's, notebooks, servers en opslagsystemen, beeldschermen, PDA's, IT randapparatuur en Digital Home producten, heeft haar productaanbod van draagbare navigatieapparatuur uitgebreid met de nieuwe Acer p610, een professioneel GPS navigatiesysteem dat bij uitstek geschikt is voor gebruik in de auto. Door de slanke vormgeving is deze draagbare navigator na de autorit gemakkelijk mee te nemen voor navigatie van het bereiken van de bestemming tijdens het laatste gedeelte van de reis te voet.

De nieuwe Acer p610 combineert een gloednieuw productontwerp en efficiënte navigatie. Het grote en heldere 4' scherm geeft meer informatie weer dan klassieke GPS navigatiesystemen en levert hoogkwalitatieve en kristalheldere snelle overzichtsweergave op grote schaal. Voor maximale veiligheid en concentratie op het verkeer schakelt het scherm intelligent over op een 'Driver Safety' functie die de kaartweergave vereenvoudigt door een enkele, eenvoudig af te lezen gele pijl te tonen die de route en de volgende actie aangeeft.

GPS-gebruikers die gewend zijn bestemmingen met hun vingertoppen in te stellen en te wijzigen, zullen het grotere beeldformaat zeer comfortabel vinden omdat daarmee de efficiency en het gebruiksgemak worden verhoogd. Het grote en gevoelige toetsenbord - ook aan te passen in ABC/QWERTY/AZERTY lay-out en de 'Type Ahead' functie stellen de gebruiker in staat snel en doeltreffend adres- en bestemminggegevens in te voeren.

De Acer p610 draagbare navigator is uitgerust met het meest recente kaartmateriaal (bijgewerkt in 2006). De SirfStarIII LP GPS-ontvanger biedt geavanceerde en ultragevoelige ontvangst en snelle routering en herroutering en zorgt in combinatie met de snelle 400 MHz processor voor een nauwkeurige en ultrasnelle navigatie.

De Acer p610 heeft een verwisselbare schermcover die optioneel leverbaar is in verschillende kleuren. De stijlvolle draagbare navigator is gemakkelijk mee te nemen voor navigatie in het laatste gedeelte te voet en past door de slanke vormgeving comfortabel in zak of tas.

De Acer p610 kan ook worden aangepast voor verschillende gebruikers, waarbij persoonlijke informatieprofielen, zoals adressen, recente bestemmingen, schermbeelden, en snelheidswaarschuwingen kunnen worden opgeslagen en direct beschikbaar zijn voor elke gebruiker. De draagbare navigator ondersteunt daarnaast 17 verschillende talen en beschikt behalve over GPS-mogelijkheden over een geïntegreerde MP3-speler en een fotoweergave-functie.

De routeweergave op het scherm in 2D of 3D wordt ondersteund door duidelijk en luid gesproken aanwijzingen via een geïntegreerde 1 Watt luidspreker, zodat de bestuurder de blik veilig op het verkeer gericht kan houden. Via Points of Interests(POI), die zijn ingedeeld in verschillende categorieën, kan snel worden gezocht naar bijvoorbeeld een benzinestation, hotel, restaurant of apotheek in de buurt. Uitbreidingen of aanpassingen van categorieën kunnen snel en eenvoudig van het Internet worden opgehaald.

De nieuwe Acer p610 heeft een batterijlevensduur tot 4 uur. De standaard garantie is 1 jaar send-in.

De adviesprijs van het Acer p610 navigatiesysteem is Euro 299,- incl. BTW. Gedetailleerde informatie, prijzen en productspecificaties van Acer producten zijn te vinden op de website van Acer: www.acer.nl.

Over Acer
Acer behoort tot de top-vier in de wereld van leveranciers van merk PC's en ontwikkelt en verkoopt innovatieve, gebruiksvriendelijke en betrouwbare ICT-apparatuur voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Acer stelt mensen hiermee in staat efficiënter en gemakkelijker te werken en thuis met deze producten optimaal gebruiksplezier en -gemak te beleven.
Sinds 2000 richt Acer zich op de globale marketing van zijn merkproducten: PC's, notebooks, monitoren en digitale projectoren voor zakelijk en thuisgebruik, servers en opslagsystemen, PDA's, ICT-randapparatuur en Digital Home producten zoals LCD TV's, media gateways, Living Center PC's, digitale camera's en gamers schermen. De Acer-producten kenmerken zich door een fraai design, een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, uitgebreide garantie en een goede service en support. De Acer Group is in 1976 opgericht en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. In 2005 werd een omzet van 9,7 miljard US dollar gerealiseerd. Acer is in EMEA en West-Europa marktleider op het gebied van notebooks en LCD-beeldschermen en behoort tot de top-twee leveranciers op de algemene PC-markt (desktops en notebooks). Ook in de Benelux neemt Acer de nummer één-positie in op de markt voor draagbare PC's en LCD-monitoren en bekleedt zij de derde plaats in het algemene PC segment (desktops en notebooks). Het hoofdkantoor van Acer Benelux is gevestigd aan de Europalaan 89 in 's-Hertogenbosch (KvK 16081669). Voor meer informatie: www.acer.nl.

Acer en het logo van Acer zijn gedeponeerde handelsmerken van Acer Incorporated. Microsoft en Windows zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation. Intel en Pentium zijn gedeponeerde handelsmerken van Intel Corporation. Andere handelsmerken, gedeponeerde handelsmerken, en/of servicemerken, al dan niet aangegeven, zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.