Masterclass met Rutger Hauer

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Persbericht

17 november 2006

Masterclass met Rutger Hauer 24 januari tot en met 1 februari 2007 Premiere films masterclass op IFFR
ROTTERDAM - De data van de Rutger Hauer Filmfactory Rotterdam 2007 zijn bekend. De Masterclass vindt plaats van 24 januari tot en met 1 februari 2007 en loopt hiermee parallel met de komende editie van het International Filmfestival Rotterdam (IFFR, 24 januari tot en met 5 februari 2007). Tijdens de Masterclass worden 7 korte films gerealiseerd die op 1 februari in première gaan op het IFFR.

Tijdens deze intensieve achtdaagse Masterclass zal acteur en filmmaker Rutger Hauer zijn kennis en ervaring delen met 36 ambitieuze filmprofessionals uit verschillende delen van de wereld. De deelnemers worden verdeeld in zes groepen van zes, waarbij ze gezamenlijk een productiecrew vormen. Elke groep bestaat uit een scenarioschrijver, regisseur, D.o.P., producer, acteur en editor. De groepen werken aan een bestaand script van The Hitcher-scenarist Eric Red. Daarnaast realiseert elke groep een korte film op basis van een eigen scenario. Experimenteren, vertrouwen op instinct, creatief omgaan met beschikbare middelen en het spel tussen filmmaker en publiek staan centraal tijdens de Masterclass. Naast Rutger Hauer zullen de deelnemers worden gecoached en geadviseerd door diverse andere nationaal en internationaal bekende filmprofessionals.

Geïnteresseerde scenarioschrijvers, regisseurs, directors of photography, producers, acteurs en editors met aantoonbare professionele ervaring kunnen zich vóór 15 december a.s. aanmelden via de website: www.filmfactoryrotterdam.com. Een goede beheersing van de Engelse taal is een vereiste. Kosten voor de Masterclass bedragen EUR
1.200,- inclusief overnachtingen en volpension. Er zijn enkele studiebeurzen beschikbaar.

Stichting Rutger Hauer Filmfactory Rotterdam is een initiatief van Hogeschool INHOLLAND en mede mogelijk gemaakt door het Rotterdam Fonds voor de Film en de audiovisuele media en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.

19)
Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. Hanan Kariouh via +31 (0)10 476 4666 (ma t/m do) /

+31 6 419 719 88 of info@rutgerhauerfilmfactory.com.