Politie Flevoland

Aanhoudingen na diefstal

Lelystad, 24-01-2007 o Na een melding van diefstal van een bouwterrein aan de Albatroslaan zijn dinsdagnacht twee mannen van 42 en 44 jaar uit Baarn aangehouden. Zij waren bezig met het laden van steigeronderdelen in hun auto, toen de politie ter plaatse kwam.

Bij het zien van de politie gingen de verdachten er te voet vandoor, de bouwplaats op. Een van de verdachten werd aangetroffen in een pand in aanbouw en aangehouden, de ander is even later aangehouden in een andere auto met aanhanger op de Houtribdreef, eveneens geladen met gestolen steigermateriaal. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De twee autos zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Emmeloord Op de Balkan is dinsdagmiddag een 20-jarige Almeerder aangehouden na diefstal van een auto. Surveillerende agenten zagen de man rijden en hielden de auto staande voor controle omdat zij de kentekenplaten herkenden als gestolen. De platen bleken op een andere auto te zijn gezet, die eveneens gestolen was. De verdachte is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De auto is in beslag genomen.

Dronten Een 16-jarige jongen uit Dronten is dinsdagmiddag aangehouden na diefstal van een videocamera uit een school aan de Educalaan. Hij werd op heterdaad betrapt en is overgedragen aan de politie. De camera is in beslag genomen en zijn ouders worden in kennis gesteld.