Politie Groningen

Woensdag 24 januari 2007

Provincie Groningen, 24-01-2007

Groningen: politie houdt vijf verdachten aan na achtervolging

De politie heeft dinsdagnacht op het Nieuwe Kerkhof vier mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en diefstal. Het betreft drie Stadjers van 18, 19 en 20 jaar, een 17-jarige jongen uit Nijmegen en een 19-jarig meisje uit Mijdrecht. De politie wilde het vijftal in de Oranjebuurt in een personenauto controleren. De auto ging er ondanks een stopteken van de agenten als een speer vandoor. De bestuurder van de auto negeerde hierbij diverse geslotenverklaringen en beging diverse verkeersovertredingen. Na een korte achtervolging verloor de bestuurder op het Nieuwe Kerkhof de controle over het stuur. Hij botste tegen twee geparkeerde autos en kwam het voertuig op de zijkant terecht. De 18-jarige Stadjer zette het op een lopen, maar kon de politie de knaap achterhalen en inrekenen. Hij werd ingesloten. Alle verdachten werden op de plek van het ongeval door
ambulancepersoneel onderzocht. De 19-jarige jongen werd na zijn medische behandeling ingesloten. De andere drie verdachten moesten voor nader onderzoek naar het ziekenhuis worden gebracht. De verwachting is dat alle verdachten vanochtend het ziekenhuis mogen verlaten. Bij nader onderzoek bleek dat de bedrading van de auto was doorverbonden en dat het voertuig gestolen was. De politie stelt een onderzoek in. Alle verdachten zullen worden gehoord. Van het ongeval heeft de politie een rapportage gemaakt.

Groningen: verkeerscontrole levert 15 bekeuringen op

De politie heeft dinsdagochtend op de Noorderhaven en het Emmaplein een verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controles werden 22 bekeuringen uitgedeeld. In dertien gevallen droeg de bestuurder geen autogordel. Twee keer kon geen kentekenbewijs worden getoond. Vier automobilisten belden niet handsfree. Daarnaast konden twee bestuurders geen rijbewijs of bromfietscertificaat tonen. Ten slotte reed één fietser door het rode licht.

Groningen: snorfietser en automobilist botsen

Een 17-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagochtend op de parallelweg van de Rijksweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 27-jarige automobiliste uit Wildervank wilde rechtsaf een parkeervak inslaan. De snorfietser wilde de auto aan de rechterzijde passeren in plaats van de gebruikelijke linkerkant. Door de aanrijding liep de snorfietser een gekneusde knie op. Het slachtoffer werd op de plek van het ongeval aan zijn knie onderzocht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer met cocaïne aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag in de Steentilstraat een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor drugsbezit. Politieagenten zagen dat de Stadjer door een man werd aangesproken met de mededeling dat hij straks iets zou kopen. Dit korte gesprek was voor de agenten voldoende reden om de man aan een drugscontrole te onderwerpen. Het vermoeden van drugsbezit kwam uit: in de kleding van de verdachte werden 12 bolletjes cocaïne aangetroffen. De harddrugs werden in beslag genomen. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: overval bij slijter

Een onbekende man heeft dinsdagavond in een slijterij aan het A Kerkhof een overval gepleegd. Een 22-jarige medewerker werd door de overvaller bij het afrekenen bedreigd en gesommeerd de kassa te openen. Toen de medewerker dit niet direct deed, werd hij met een scherp voorwerp bedreigd. Hierop maakte de man de kassa open, waarna de overvaller een onbekend geldbedrag wegnam. Met de buit verliet de dader de winkel. De politie beschikt over videobeelden van de overvaller. Het roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in.

Scheemda: gewonde bij kop-staartbotsing

Een 20-jarige man uit Winschoten is dinsdagochtend licht gewond geraakt. De man was bijrijder in de personenauto van een 48-jarige automobilist uit Heiligerlee. De automobilist stopte op de Oude Rijksweg voor een rood verkeerslicht. Een 51-jarige automobilist uit Winschoten gleed met zijn voet van de koppeling en reed achterop de eerstgenoemde auto. De 20-jarige is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Meeden: joyrider zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdagochtend twee jongemannen uit Oude Pekela, 17 en 18 jaar, aangehouden voor joyriding. Het tweetal had zonder toestemming de auto van de vader van een van beiden meegenomen. Op Beneden Veensloot in Meeden waren ze met de auto tegen een boom aan gereden. De politie kon het tweetal achterhalen. De 17-jarige bekende zonder toestemming en zonder rijbewijs te hebben gereden. Beiden zijn hierop aangehouden. De auto moest worden afgesleept. De ouders van beide heren zijn ingelicht door de politie.

Nieuwe Pekela: winkeldief ook alcomobilist

De politie heeft dinsdagmorgen een 53-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela in haar woonplaats aangehouden. De vrouw had in een winkel in de Kerkstraat twee flessen wijn meegenomen zonder te betalen. Bovendien reed ze onder invloed in haar auto. Bij controle bleek ze een alcoholpromillage van 2,3 in haar bloed te hebben. Hierop moest ze haar rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: hennepkwekerijen opgerold

In twee woningen in Hoogezand heeft de politie dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld. In een woning aan het Van Tienhovenpad trof de politie 200 planten aan. De bewoner moet nog door de politie worden gehoord. Aan de Pieter Langendijkstraat werden ruim 250 planten aangetroffen. De 55-jarige bewoner is aangehouden.

In beide gevallen zijn de hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: fietser gewond bij aanrijding

Een 83-jarige fietser uit Veendam is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De man fietste over de Thorbeckestraat en naderde het kruispunt met de Meezenbroekstraat. Daar kwam net een 36-jarige automobiliste uit Veendam vandaan, die de Thorbeckestraat wilde inslaan. Zij nam daarbij de binnenbocht en kwam frontaal in botsing met de fietser. De fietser moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Noordwolde: bromfietsrijbewijs ingevorderd

Een 16-jarige bromfietser uit Winsum moest dinsdagmiddag op de Munnikeweg in Noordwolde zijn bromfietsrijbewijs inleveren. De jongen reed met een snelheid van 77 km/uur. Deze overschrijding van 37 km/uur zorgde ervoor dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De jongen had zijn bromfietsrijbewijs nog maar anderhalve maand. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordhorn: auto in de sloot

Een 23-jarige automobiliste uit Oldehove is dinsdagavond op de Noorderweg bij Noordhorn met haar auto tegen een boom geraakt. Waardoor de vrouw de controle over de auto heeft verloren is niet bekend. De bestuurster is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Nieuwe Pekela: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de N366 bij Nieuwe Pekela zijn dinsdag 29 bekeuringen uitgeschreven: geen rijbewijs kunnen tonen (7x), geen kentekenbewijs kunnen tonen (6x), verlichting aanhangwagen niet in orde (4x), losbreekreminrichting onjuist bevestigd (2x), gladde banden (2x), problemen met verlichting/richtingaanwijzers (4x), overige overtredingen (4x).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1064, aantal overtredingen: 89, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 172, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Losdorp, Schafferweg: aantal geregistreerde voertuigen: 124, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.