Gemeente Ede

nummer 8 / Ede, 24 januari 2007

ontheffing mogelijk voor bewoners

Meer parkeerplaatsen in blauwe zone Bellestein

Burgemeester en wethouders willen voor maximaal 248 parkeerplaatsen een blauwe zone instellen bij winkelcentrum Bellestein. Bewoners en medewerkers van Gezondheidscentrum Veldhuizen kunnen een ontheffing krijgen.

In juli 2006 had het college al besloten om voor maximaal 178 parkeerplaatsen een blauwe zone in te stellen. Na goed overleg met alle betrokkenen heeft het college nu besloten het aantal plaatsen in de blauwe zone te vergroten in combinatie met een ruimhartige ontheffingsregeling voor de bewoners boven het winkelcentrum en de medewerkers van het gezondheidscentrum.

Het instellen van een blauwe zone is een publieksvriendelijke maatregel om langparkeerders te weren. Op parkeervakken die voorzien zijn van een blauwe streep is het parkeren slechts toegestaan als er een parkeerschijf in het voertuig zichtbaar aanwezig is en de maximale parkeerduur niet overschreden is. De werkingstijden van de blauwe zone zijn op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Het functioneren van de blauwe zone zal na een jaar met de bewoners en ondernemers van de Bellestein worden geëvalueerd.

Het instellen van een blauwe zone vormt onderdeel van het opwaarderen van Winkelcentrum Bellestein.

---