Politie Noord-Holland-Noord

Verkeerscontroles

Alkmaar, 24-01-2007 o Verkeersveiligheid is één van de speerpunten van de politie in Noord-Holland Noord. Om die reden worden zeer regelmatig verkeerscontroles uitgevoerd op verschillende wegen in de regio. Doel is de verkeersveiligheid te vergroten. De plaatsen waar de controles worden gehouden worden met name bepaald naar aanleiding van de cijfers. Op wegen waar regelmatig te hard wordt gereden of waar of meer ongevallen plaatsvinden, daar controleert de politie vooral. Maar ook informatie van buurtbewoners over verkeersgevaarlijk rijgedrag is bepalend voor de plekken waar de politie controleert. De politie controleert vooral op snelheidsovertredingen, het rijden zonder licht, bromfietsoverlast en het negeren van het rode verkeerslicht. Overtredingen die door het publiek als ergerlijk worden ervaren. Veel van dit soort controles worden uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam dat de politie ondersteunt bij het vergroten van de verkeersveiligheid.

Dinsdag werden controles uitgevoerd op de Zwaagmergouw, Wogmergouw en Oostergouw in Zwaag. Tijdens deze controles werden 58 bestuurders bekeurd. Het hoogst scoorde het negeren van het rode verkeerslicht (18), de overschrijding van de maximumsnelheid (12) en het niet dragen van de veiligheidsgordel (22). De andere bekeuringen werden uitgeschreven voor diverse andere overtredingen.

In de omgeving van Enkhuizen-Wervershoof-Bovenkarspel verkeerscontroles gehouden. Hierbij kregen 40 bestuurders een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het rijden met defecte verlichting (26x) en snelheid (8x). Ook werd geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en het rijden door rood licht.

In Stompetoren werd op de Noordervaart een roodlichtcontrole gehouden. Hier werden 8 bestuurders bekeurd.
Tot slot werden op wegen in Sint Pancras en Broek op Langedijk verlichtingscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 11 fietsers bekeurd omdat zij (geen) goede verlichting voerden.

Laatst gewijzigd 24-01-2007 15:27 | © Politie Noord-Holland Noord |