Gemeente Lingewaard


Gezamelijke aanpak veiligheidsmaatregelen voor Fort Pannerden

fort binnenplein

Een archieffoto van het fort kort na de ontruiming.

Stichting Fort Pannerden en beheerders hebben samen met de gemeente overleg gevoerd over de veiligheid in Fort Pannerden. Besloten is dat een aantal maatregelen nodig zijn om de (brand)veiligheid voor beheerders en mogelijke bezoekers te kunnen waarborgen. Zo worden verblijfsruimten voor beheerders aangewezen, de slaapvertrekken op de eerste verdieping ontruimd en de overige ruimten bezemschoon gemaakt.

Directe aanleiding van het overleg was een aantal controles door de gemeente om de veiligheidssituatie in het fort in kaart te brengen.

Zowel de stichting als beheerders waren het er over eens dat veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. Afgesproken is dat deze week een plan van aanpak wordt opgesteld. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Hierin zal de gemeente een faciliterende rol vervullen, zowel in fysieke als in financiële zin. De kosten zullen als voorfinanciering gedragen worden door de gemeente en komen ten laste van de restauratie.

Stichting Fort Pannerden en de gemeente hebben nog overleg over het ruimen van achtergebleven munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Door het treffen van de afgesproken maatregelen zal het fort op korte termijn voldoen aan de gestelde (brand)veiligheidseisen.

Bericht geplaatst op 24 januari 2007