Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland 't Harde - Automobilisten overtreden regels |

De politie heeft op dinsdag (23/01) op de Eperweg gecontroleerd of automobilisten zich netjes aan de geldende verkeersregels hielden. In totaal werden 11 overtredingen vastgesteld. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

De controle heeft in de middaguren buiten de kom van 't Harde plaatsgevonden. Uiteindelijk gingen 11 automobilisten de fout in. De overtredingen bestonden uit het inhalen over een doorgetrokken streep, het onterecht voeren van een mistverlichting en het niet stoppen voor een rood knipperend overweglicht. Ook werd er ter plaatse te snel gereden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u daar waar 60 km/u is toegestaan. Alle overtreders zijn bekeurd.

|     |Ermelo - Botsing tussen automobilisten                    |
Een 64-jarige automobilist uit Ermelo en een 65-jarige plaatsgenoot zijn op dinsdag (23/01) op de kruising Staringlaan/Eendenparkweg met elkaar in botsing gekomen. De 65-jarige man is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's raakten beschadigd.

De melding van het incident kwam omstreeks 15.15 uur bij de politie binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de 64-jarige automobilist op de Eendenparkweg reed en bij de kruising linksaf de Staringlaan wilde inrijden. De 65-jarige plaatsgenoot reed op de Staringlaan en wilde rechtdoor richting de Jacob Catslaan rijden. Op de kruising verleende laatstgenoemde geen voorrang aan de 64-jarige man, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De 65-jarige man is naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten. De 64-jarige man kwam, voor zover bekend, met de schrik vrij. Beide auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

|     |Hattem - auto met bevroren ruiten schept fietser          |
Een 38-jarige automobilist uit Hattem heeft op dinsdag (23/01) op de kruising Hessenweg/Vijzelpad een 18-jarige fietser uit Hattem en diens duopassagier aangereden.

De passagier, een18-jarig meisje uit Hattemerbroek, raakte hierbij licht gewond aan haar been. De bestuurder is na het incident doorgereden, maar kon later alsnog worden aangehouden. Hij is in verband met het onderzoek ingesloten. Hij had vanwege de bevroren ruiten de fietser niet gezien, maar de aanrijding wel gemerkt.

Bij de politie kwam de melding van het incident kort voor 22.00 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het meisje bij een jongen achter op de fiets zat. Samen fietsten zij op de Hessenweg in de richting van de Duistere Steeg. Vlakbij de kruising met het Vijzelpad kwam hen de automobilist tegemoet, die linksaf het Vijzelpad inreed. De bestuurder schepte daarbij de jongen en het meisje. Het meisje kwam als gevolg hiervan te vallen en is door medewerkers van de ambulance onderzocht, maar kon daarna naar huis. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden. Op basis van bruikbare informatie van een getuige, kon de bestuurder kort daarna in zijn woning worden aangehouden. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de voorruit van de auto ten tijde van de aanrijding bevroren was. De bestuurder is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van woensdag in vrijheid gesteld. De auto is in beslag genomen en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

|     |Putten - Automobilist raakt onwel en in de sloot          |
Een 18-jarige automobilist is op dinsdag (23/01) op de Beulekampersteeg onwel geworden en met zijn auto in een sloot beland. Hij is voor verder medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De auto raakte total loss.

De melding van het incident kwam bij de politie omstreeks 07.20 uur binnen. Zij ging, evenals medewerkers van ambulance en brandweer ter plaatse. Daar werd een auto in een sloot aangetroffen. De bestuurder bleek niet bekneld te zitten. Buurtbewoners hebben eerste hulp verleend. Hij is daarna voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de jongeman op de Beulekampersteeg reed en daarbij uit de richting van de Roosendaalseweg kwam. Daar raakte hij, tussen de Veldwijkweg en de Voorthuizerstraat, van de weg en kwam in een sloot terecht. De auto raakte hierbij total loss en moest worden afgesleept. De politie heeft in verband met het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval het rijbewijs van de jongeman ingevorderd.

|     |Oldebroek - Te snel en ondeugdelijke verlichting          |
De politie heeft op dinsdagavond (23/01) op meerdere locaties op de Veluwe een verkeerscontrole gehouden. In totaal gingen 11 passanten de fout in. Zij zijn allen bekeurd.

De controle heeft in de avonduren op de Bovendwarsweg en Laanzichtsweg in Oldebroek, de Groote Woldweg in Oosterwolde (Gld.) en de Eperweg in 't Harde plaatsgevonden. Er werd met name naar de snelheid van de passanten en de verlichting van de voertuigen gekeken. Op de Bovendwarsweg bleken twee passanten te snel te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Op de Groote Woldweg gingen vier automobilisten de fout in. Hier was de hoogst gemeten snelheid 81 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Ook bleek van vijf passanten de verlichting (onterecht voeren mistverlichting; onjuiste kleur van verlichting) niet in orde. In de meeste gevallen viel op de verlichting van passerende fietsers niets aan te merken! Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

|     |Heerde - Navigatiesysteem weg na autoinbraak              |
Een auto die op de Roggeweg geparkeerd stond heeft maandag ongewenst bezoek gehad. Hierbij is een navigatiesysteem verdwenen. De benadeelde heeft op dinsdag (23/01) aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De inbraak heeft vermoedelijk maandagochtend vroeg omstreeks 02.30 uur plaatsgevonden. Men heeft een ruit van de auto geforceerd en vervolgens een navigatiesysteem weggenomen. De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld en vraagt eventuele getuigen of mensen die andere informatie hierover hebben om contact op te nemen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

|     |Hattem - Slapende automobiliste tegen boom                |
Een 63-jarige automobiliste uit Assen is op dinsdag (23/01) op de A50 met haar auto in de berm beland en tegen een paar bomen tot stilstand gekomen, nadat ze vermoedelijk achter het stuur in slaap was gevallen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De auto raakte beschadigd.

De melding van het incident kwam kort na elf uur 's ochtends bij de politie binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw op de A50 vanuit de richting Hattem naar Heerde reed toen zij in slaap viel en met haar auto in de berm belandde. Zij kon dit niet meer corrigeren en kwam uiteindelijk tegen een paar bomen tot stilstand. Voor zover bekend raakte de vrouw hierbij niet gewond. De auto raakte aan de voor- en zijkant zwaar beschadigd.

|     |Harderwijk - Man in achtertuin beroofd                    |
Een 60-jarige man uit Harderwijk is dinsdag (23/01) in een achtertuin van een woning aan de Stadsdennenweg neergeslagen en beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen van het incident worden verzocht contact met de politie op te nemen.

Het incident heeft zich kort na half één 's nachts voorgedaan toen de man zijn fiets in de schuur wilde zetten. Hij kreeg een aantal klappen in zijn gezicht, waardoor hij viel. Vervolgens werd hij vastgehouden en beroofd van zijn portemonnee. Vermoedelijk was er sprake van meer dan één verdachte. De politie is in deze zaak met een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen van het incident of mensen die rond die tijd iets bijzonders hebben gezien of andere informatie hierover hebben om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

---- --