Pallas Athene College uit Ede wint 20.000 euro

Kennisnet

Het Pallas Athene College uit Ede heeft de ict-prijs 2006 gewonnen. Deze prijs komt voort uit het project Durven Delen Doen, een initiatief van de VO-raad. Schoolleiders, docenten, leerlingen, maar ook ouders konden de afgelopen maanden een innovatie aanmelden. De mooiste en meest inspirerende inzendingen met het beste plan om de opbrengsten te delen, ontvingen vandaag een geldprijs. Dit geld is bedoeld om de innovatie verder te ontwikkelen en aan andere scholen te laten zien.

Stichting Kennisnet Ict op school was verantwoordelijk voor de ict-prijs. Deze prijs werd uitgereikt aan het project met een onderwijsinnovatie die gebruik maakt van ict.

Het Pallas Athene College won de ict-prijs met hun project De Europeaan. De jury zei het volgende over De Europeaan: 'Een mooie webomgeving waarin via een interactief programma het leren van de moderne talen op een bijzondere manier wordt ondersteund. Uitstekend initiatief met een duidelijke onderwijsinhoudelijke vernieuwing. Direct bruikbaar en bijzonder is te noemen dat talendocenten uit heel Nederland rechtstreeks bijdragen kunnen leveren aan de website. Het programma is eenvoudig toegankelijk en maakt leren aantrekkelijk. Duizend vragen en leuke filmpjes dagen uit om aan de slag te gaan. Een goed ict-project, een grote prijs waard waardoor het nog kan groeien in kwaliteit'.

De tweede prijs ging naar Het Stedelijk Lyceum, Enschede met het project 'Zapboxen voor leerlingen' en de derde prijs was voor het Blariacum College, Venlo met het project 'Naar geïntegreerd vraaggestuurd elektronisch onderwijs'. Zij wonnen ieder 10.000 euro voor hun project.

Het gewonnen geld is bedoeld om de innovatie verder te ontwikkelen en aan andere scholen te laten zien.

Meer informatie over Durven Delen Doen vindt u op www.durvendelendoen.nl.


---