Politie Haaglanden

extra persbericht 24 januari

Haaglanden, 24-01-2007

Politie ontmantelt zeer brandgevaarlijke hennepkwekerij

Den Haag De vonken sprongen er vanaf. Dat verklaarden politieagenten nadat zij een hennepkwekerij aan de Twickelstraat hadden ontruimd. In de woning troffen zij een hennepkwekerij met 600 planten aan. Dat er sprake was van een zeer brandgevaarlijke situatie bleek al snel. De vonken sprongen uit de meterkast en er was sprake van illegale stoomafname. Door het hoge spanningsgebruik was de zekering reeds aangekoekt waardoor die er niet meer uit zou slaan bij een te hoog ampère gebruik. De leidingen in de woning bleken van metaal te zijn en fungeerden als onbedoelde geleider van stroom. Eneco besloot uit veiligheidsoverwegingen om niet in de woning de stroom er af te halen maar dat via een andere woning te doen. Nadat de stroom er af was normaliseerde de situatie en kon het energiebedrijf de illegale stroomafsluiting ongedaan maken. De 35-jarige bewoner was niet thuis. De politie is op zoek naar hem.

Hennepactie in Zoetermeer

Zoetermeer Bij een hennepactie in Zoetermeer ontmantelde de politie woensdag 24 januari twee hennepkwekerijen. De eerste troffen agenten aan op het woonwagenkamp aan het Alkemenehof. In twee woonwagens was er sprake van illegale hennepteelt. In een woonwagen trof de politie 110 henneplanten aan. In de andere woonwagen was kennelijk de oogst net verwijderd. De politie nam in beide gevallen alle apparatuur in beslag en hield vier bewoners (in de leeftijd van 32 tot 34 jaar) aan. In beide gevallen bleek de stroom buiten de meter afgetapt.

Korte tijd later ontmantelde politieagenten in een woning aan de Edisonstraat nog een hennepkwekerij. Hier nam de politie 800 planten en toebehoren in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoners en of eigenaren van het pand.