Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 24 januari district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 24 januari 2007

Snelheidscontrole

OUD GASTEL: De politie hield op dinsdag een snelheidscontrole aan de Provinciale weg. Tussen 08.40 uur en 14.40 uur zijn 2450 voertuigen de controle gepasseerd. Hiervan waren er 28 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 147 km/u.

Jongen mishandeld door jongeren

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdag om 16.25 uur melding dat een fietser door drie jongeren zou zijn mishandeld aan de
Kortendijksestraat. Een 16-jarige jongen uit Roosendaal wilde een groepje van ongeveer vijf jongeren passeren op de fiets. Hij kreeg bij het passeren een duw en is vervolgens van zijn fiets af geslagen. Ook zou hij door meerdere personen zijn geschopt. De politie zal later uitgebreid aangifte opnemen van de mishandeling.

Politie ontdekt hennepkwekerij na vondst hennepafval

ZEGGE: De politie ontdekte op dinsdagmiddag een hennepkwekerij op de zolder van een woning aan de Dorestede. De vondst van een hoeveelheid hennepafval een dag eerder aan de Spoorstraat was aanleiding voor een onderzoek. Dit wees naar de woning aan de Dorestede. De bewoonster van de woning, een 50-jarige vrouw, is verhoord als verdachte. De kwekerij is ontruimd en de planten en apparatuur zullen worden vernietigd.

Vrouw aangehouden voor bedreiging en poging tot mishandeling

SINT WILLEBRORD: De politie hield op dinsdagavond een 22-jarige vrouw uit Sint Willebrord aan in verband met bedreiging en poging tot zware mishandeling. De vrouw zou even tevoren, rond 18.00 uur, drie personen bij hun woning aan de Leeuwenbekstraat hebben bedreigd n.a.v. een conflict. De vrouw zou hierbij een poging hebben gedaan een 18-jarige zwangere bewoonster van het pand in de buik te schoppen. Haar 18-jarige vriend wist de mishandeling te voorkomen door tussenbeide te komen. Hierna zou de 22-jarige verdachte de twee 18-jarigen en een 46-jarig familielid hebben bedreigd. De 46-jarige man uit Sint Willebrord belde de politie. Deze hield de verdachte aan. Ze is enkele uren later in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Courage verricht aanhoudingen

ROOSENDAAL: Het team Courage van de politie zag op dinsdagavond aan de Hoogstraat dat een man vermoedelijk drugs aan het runnen was. Een 26-jarige Belg bleek de koper van de drugs te zijn. Hij was in bezit van een paar gram hennep (gebruikershoeveelheid). De man uit Westmalle is verhoord en heeft afstand gedaan van de drugs.
De 30-jarige man die verdacht wordt van de verkoop van de verdovende middelen is aangehouden. De Roosendaler is verhoord en is met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

ROOSENDAAL: Even later, omstreeks 20.30 uur zagen de leden van Courage hoe een man zich verdacht ophield in een auto op de Boulevard. Vervolgens zag men dat de bestuurder van deze auto en een andere automobilist een kort gesprek hadden en dat ze vervolgens weer uit elkaar gingen. Bij controle van de geparkeerde auto, bleek de 31-jarige bestuurder uit Essen, in bezit te zijn van twee gripzakjes met een kleine hoeveelheid cocaïne. Hij is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen.
Kort hierop werden ook de twee inzittenden van de andere betrokken auto aangehouden voor drugshandel. De 27-jarige man en de 24-jarige man uit Roosendaal zijn verhoord.
De drie verdachten kregen een dagvaarding uitgereikt. Ze zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Apparatuur weg bij bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 januari is er ingebroken in een bedrijf aan de Vughtstraat. Hierbij hebben de daders een aantal medische laserapparaten weggenomen. De inbrekers kwam binnen door een toegangsdeur van het pand te forceren. Ook binnen werden deuren vernield. Gezien de melding van de alarmcentrale heeft de inbraak even voor 02.00 uur plaatsgevonden. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Slapende man aangetroffen in gebouw

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagavond meldde een bewoonster van de Willem van Oranjestraat dat zij in de buurt glasgerinkel hoorde. De politie ontdekte dat er een ruit van een leegstaand pand was vernield. De politiemensen namen poolshoogte en vonden binnen een slapende man aan. De 30-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden voor vernieling. Hij verklaarde dakloos te zijn en een slaapplaats te zoeken. Na verhoor is hij op woensdagmiddag in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg