Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

PvdA Noord-Holland bezoekt creatieve industrie Amsterdam-Noord

De fractie van de PvdA in Provinciale Staten van Noord-Holland brengt woensdag 24 januari een werkbezoek aan de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De PvdA wil zich tijdens dit werkbezoek informeren over de kansen van creatieve industrie in Noord-Holland.

De creatieve industrie heeft de toekomst. Vooral in de steden komen steeds meer creatieve bedrijven tot bloei. Het noordelijk deel van de Randstad, met steden als Haarlem, Amsterdam en Hilversum, wordt gezien als zeer kansrijk voor de verdere ontwikkeling van deze economische bedrijfstak. Dit kan leiden tot forse economische groei en toename van de werkgelegenheid in deze regio. Volgens de PvdA kan de provincie een actievere rol spelen bij het stimuleren van de creatieve industrie. Tijdens dit werkbezoek wil de PvdA zich informeren over wat er al gebeurt in Noord-Holland en wat de provincie precies zou kunnen doen.

In Amsterdam profileert vooral het stadsdeel Amsterdam-Noord zich als vestigingsplaats voor creatieve bedrijven. Reden voor de PvdA om een werkbezoek te brengen aan dit stadsdeel. Hierbij zal onder meer de NDSM-werf worden bezocht. Dit is een voormalige scheepswerf aan de oever van het IJ waar zich nu tientallen kunstenaars en creatieve ondernemers hebben gevestigd. Ook zal een bezoek worden gebracht aan het in Amsterdam-Noord gevestigde televisieconcern MTV Europe en het centrum voor nieuwe media MediaWharf.


*** EINDE PERSBERICHT ***