Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Doetinchem - aanhangwagens en buizen weggenomen |

Vanaf een opslagterrein bij een bedrijf aan de Fabrieksstraat werden in de nacht van zaterdag (20/1) op zondag (21/1) twee aanhangwagens en twaalf roestvrijstalen buizen weggenomen.

Weggenomen werden een aluminium tandemasser van het merk Hapert voorzien van het kenteken WS-NL-83, een éénassige aanhangwagen voor het vervoeren van lange buizen (een zogenaamde "buizenwagen") en 12 roestvrijstalen buizen met een gewicht van 1500 kg. Gezien het gewicht van de goederen gaat de politie er vanuit dat er meerdere daders zijn. De goederen werden weggenomen vanaf een afgesloten terrein. Om op het terrein te komen werden een poort opengebroken. De politie is een onderzoek gestart.

|     |Ulft - Brand ontdekt door brandmelder                     |
In een woning aan de Veldstraat is dinsdagavond (23/1) rond 21.10 uur brand ontstaan. De bewoners werden gewaarschuwd door de aanwezige brandmelders op de eerste verdieping van de woning, waar op dat moment een baby lag te slapen. Door de melders wisten de bewoners met hun baby de woning op tijd te verlaten.

De gewaarschuwde brandweer kreeg de brand snel onder controle. Uit onderzoek bleek dat het isolatiemateriaal om de kachelpijp door de hitte van de kachel in de woonkamer was gaan smeulen. Via het rookkanaal trok de rook het hele huis door. In verband met de rookontwikkeling moesten de bewoners de nacht elders doorbrengen.

|     |Steenderen - Hennepkwekerij in schuur                     |
De politie heeft dinsdagmiddag (23/1) bij een politieonderzoek in Steenderen een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur bij een woning aan de Covikseweg. De 36-jarige bewoonster is verhoord.

De politie onderzocht het perceel na een anonieme melding. In de schuur stonden 160 planten. Op de zolderverdieping van de schuur werden benodigdheden voor een kwekerij gevonden. Na overleg met de officier van justitie werd de kwekerij ontmanteld. De planten en goederen, zoals ventilatoren, zijn vernietigd. De politie maakt proces verbaal op.

|     |Lichtenvoorde - controle bevroren ruiten en verlichting   |
De kans op ongevallen wanneer de ruiten tijdens de vrieskou niet schoon gekrabd zijn, is wel degelijk aanwezig, reden voor een controle in Lichtenvoorde. Twee bestuurders werden woensdag (24/1) voor dit feit bekeurd.

Om het aantal ongevallen in het verkeer in deze korte winterse periode te voorkomen, hebben agenten in de ochtendspits op de kruising van de Zieuwentseweg met de N18 gecontroleerd op bestuurders die de ruit niet (goed) schoon gekrabd hadden. Twee bestuurders kregen een bekeuring van 130 euro. Daarnaast werd ook gelet op fietsers die geen verlichting voerden. De kans dat je dan bij een aanrijding betrokken raakt omdat je niet opgemerkt wordt, is zeer reëel. Vijf fietsers werden bekeurd en tot slot kreeg er ook nog één een boete omdat hij door het rode verkeerslicht reed.

|     |Winterswijk - Minder aangiftes fietsendiefstal            |
Bij de politie in Winsterswijk hebben in 2006 157 mensen aangifte gedaan van diefstal van hun fiets. Dat zijn 71 aangiftes minder dan in 2005. Het terugdringen van de fietsendiefstallen is mede te danken aan de preventiecontroles die de politie in verschillende woonwijken heeft gehouden. Naast preventie heeft de politie meerdere fietsendieven en/of helers weten op te sporen en werd proces verbaal opgemaakt. De fietsen die werden aangetroffen zijn of worden nog terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaren.

Bij de woonwijkcontroles door de politie is gebleken dat veel mensen de fiets onafgesloten op de oprit of naast de woning zetten. Juist hier vinden de meeste fietsendiefstallen plaats. De politie verzoekt u dan ook uw fiets altijd op slot te zetten. Een fietsendief kiest de weg van de minste weerstand, steelt een fiets met sleutel en kan deze direct doorverkopen!

Verder adviseert de politie het volgende: als u een fiets bij een niet erkende fietsenhandelaar koopt, noteer dan het framenummer en informeer bij de politie of u een niet gestolen fiets wilt kopen. Maak uw fiets opspoorbaar door het ingraveren van uw postcode en bewaar het framenummer. Bel de politie als u getuige bent van een fietsendiefstal en doe altijd aangifte van diefstal. Dit kan via www.politie.nl