Gemeente Smallingerland

Internetkassa en DigiD
24 januari 2007

Via deze website kunt u alweer enige jaren allerlei producten elektronisch aanvragen. Sinds 15 januari kunt u uittreksels uit de burgerlijke stand en uit de gemeentelijke basisadministratie niet alleen digitaal aanvragen, maar ook meteen afrekenen met behulp van de internetkassa.

DigiD
We zijn ook aangesloten bij DigiD. 'Diegiedee' staat voor Digitale Identiteit. Het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Dan weten we dat u werkelijk bent wie u zegt te zijn, zodat u zich op internet niet voor bijvoorbeeld uw buurman kunt uitgeven. De bedoeling is dat u met één inlogcode voortaan terecht kunt bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

Bezwaarschrift hoeft niet meer op papier
Het eerste product waarvoor u kunt inloggen met DigiD is het indienen van een bezwaarschrift. Als u het niet eens bent met een gemeentelijk besluit dat u heeft ontvangen, of met een besluit dat bv. uw buurman heeft ontvangen maar dat ook voor u gevolgen heeft, dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Hiervoor moest u tot nu toe een brief sturen per post. Met de introductie van DigiD op onze website kunt u uw bezwaarschrift ook indienen via een webformulier.

Kijk voor meer informatie op www.digid.nl.

De gemeente werkt aan de spoedige introductie van meer producten die u digitaal kunt aanvragen waarvoor u zich kunt identificeren met behulp van uw DigiD inlogcode en waarvoor u kunt betalen via de internetkassa.