Ingezonden persbericht


NDC Print drukt deel oplage dagblad De Pers

NDC Print gaat drukken voor het nieuwe Dagblad De Pers. Partijen hebben hierover vandaag overeenstemming bereikt. Op de pers van NDC Grafisch bedrijf in Leeuwarden zal een deel van de oplage worden gedrukt van dit nieuwe gratis ochtendblad. De Pers wordt als ochtendkrant 's nachts gedrukt in Leeuwarden. Hier bestond ruimte in de drukfabriek omdat de middagkrant van NDC|VBK, de Leeuwarder Courant, overdag gedrukt wordt. Dagblad van het Noorden, ook een uitgave van NDC|VBK, is een ochtendkrant. Daarom kon deze nieuwe drukorder niet bij NDC Grafisch Bedrijf in Groningen worden geplaatst.

NDC Grafisch Bedrijf verzorgt alleen het drukwerk, niet de diensten voor transport en distributie. Deze zijn geheel in handen van partners van De Pers. Partijen doen over oplage en kosten geen nadere mededelingen.

Cees Anceaux toont zich namens NDC Print zeer tevreden met de behaalde order. "Bij deze 'nieuwe krant van Boekhoorn' was het op een gegeven moment niet de vraag óf de krant gedrukt zou gaan worden, maar wel door welke drukkerij. Ik ben blij dat wij daarbij zitten. Met een goed gevulde pers kunnen wij concurrerend blijven opereren en dragen we ook een beetje bij aan de werkgelegenheid."

Noot voor de redactie,